Ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις στα πυρόπληκτα

20:40 30/8/2011 - Πηγή: 24wro
Ήδη υπάλληλοι του ΕΛΓΑ ξεκίνησαν τις εκτιμήσεις για τις καταστροφές... στο ζωικό κεφάλαιο του νομού. Για το φυτικό κεφάλαιο, ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΠΣΕΑ.
Παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υπάλληλοι του ΕΛΓΑ Αγρινίου, βρίσκονται ήδη στις πυρόπληκτες περιοχές, κάνοντας τις πρώτες εκτιμήσεις ως προς τις ζημιές που έχει υποστεί το ζωικό κεφάλαιο στις περιοχές αυτές, που
κυρίως επικεντρώνονται στο Ξηρόμερο.
Σε ότι αφορά το φυτικό κεφάλαιο, οι δημότες των οποίων η εκμετάλλευση ζημιώθηκε από τις...
πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις κοινότητες των δήμων της Αιτωλ/νίας, μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές (ΟΓΑ – ΕΛΓΑ) προκειμένου να υποβάλλουν σχετική αίτηση εκτίμησης ζημιών ΠΣΕΑ.
Οι ανταποκριτές μετά του δεκαημέρου από την ημερομηνία του ζημιογόνου γεγονότος (πυρκαγιάς) θα αποστείλουν στον ΕΛΓΑ Αγρινίου όλες τις πρωτότυπες αιτήσεις των ζημιωθέντων δημοτών, αφού συντάξουν μια συγκεντρωτική κατάσταση των ζημιωθέντων, καθώς και μια αναγγελία ζημιάς.

Από εκεί και πέρα, εφόσον θα υπάρξει η σχετική έγκριση, οι πληγέντες θα πρέπει να υποβάλλουν αναλυτικές δηλώσεις, με όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τον νόμο.
Οι διαδικασίες πρέπει να είναι σύντομες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, η έλλειψη προσωπικού στον ΕΛΓΑ του Αγρινίου, δεν αποκλείεται να προκαλέσει δυσλειτουργίες, γεγονός που θα πρέπει έγκαιρα να αντιμετωπιστεί, αφού στην παρούσα φάση οι αρχικές εκτιμήσεις, γίνονται μόνο από δυο υπαλλήλους.
Keywords
Τυχαία Θέματα