Ξεσκονίζουν τις τελευταίες κλήσεις του αυτόχειρα επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη

12:12 27/1/2012 - Πηγή: 24wro


Τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε το τελευταίο διάστημα ο 58χρονος κουμπάρος του Μάρκου Καραμπέρη, ο οποίος... προχτές έδωσε τέλος στη ζωή του, πηδώντας από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, διερευνούν οι αστυνομικές αρχές.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε το θύμα και εξετάζουν τις τελευταίες εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις του θύματος, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν τον 58χρονο στην αυτοκτονία. Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι η αυτοκτονία του
58χρονου δε συνδέεται με οποιοδήποτε στοιχείο το οποίο ενοχοποιεί τους 53 συλληφθέντες για τα κυκλώματα τοκογλυφίας και εκβίασης που εξαρθρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι, παρά το γεγονός ότι ο Μάρκος Καραμπέρης και το θύμα διατηρούσαν άριστες σχέσεις στο παρελθόν, καθώς υπήρξαν και συνεργάτες, τον τελευταίο χρόνο είχαν διαταραχτεί και είχαν διακόψει κάθε επικοινωνία.

Σειρά εγγράφων

Στα χέρια του ανακριτή τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν και όλα τα έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών της Αστυνομίας που εξάρθρωσε τα κυκλώματα των τοκογλύφων. Στα συγκεκριμένα πειστήρια περιλαμβάνεται και ο φάκελος που βρέθηκε στο γραφείο του Μάρκου Καραμπέρη και στον οποίο αναγράφεται το όνομα του θύματος. «Ενα πράσινο ντοσιέ με την αναγραφή «Α.Α.», περιέχον χειρόγραφες καταστάσεις συναλλαγών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το οποίο κοινοποιήθηκε στις εισαγγελικές αρχές.

Και δεύτερος ανακριτής

Οπως έγινε γνωστό από τις δικαστικές αρχές, για την έρευνα της υπόθεσης των κυκλωμάτων τοκογλυφίας προτείνεται να οριστεί κι ένας επικουρικός ανακριτής, προκειμένου να συνδράμει στο έργο του γ' τακτικού ανακριτή, στον οποίο ανατέθηκε η διενέργεια της ανακριτικής διαδικασίας. Η συνδρομή επικουρικού ανακριτή προτείνεται λόγω του όγκου της δικογραφίας και η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Στον τρίτο ειδικό ανακριτή διαβιβάστηκαν από τις αστυνομικές αρχές και όλα τα CD στα οποία έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με τη δικογραφία, πάνω από 3.500 τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Ηδη οι συνήγοροι των συλληφθέντων έχουν ζητήσει αντίγραφα, προκειμένου να λάβουν γνώση για το σύνολο των συνομιλιών, καθώς έως σήμερα γνωστοποιήθηκαν αποσπάσματα συνομιλιών που είχαν απομαγνητοφωνηθεί από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα