Ύποπτοι για τρομοκρατία λόγω... Twitter

13:26 5/9/2011 - Πηγή: 24wro
Ο ένας είναι πρώην δάσκαλος που έγινε ραδιοφωνικός σχολιαστής …
και ο άλλος καθηγητής μαθηματικών. Το κοινό τους σημείο είναι ότι βρίσκονται στη φυλακή αντιμετωπίζοντας πιθανή κάθειρξη 30 χρόνων έκαστος με κατηγορίες για τρομοκρατία και σαμποτάζ μέσω του Tweeter.

Οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι οι κατηγορούμενοι βοήθησαν να προκληθεί χάος τροχαίων ατυχημάτων και πανικός καθώς γονείς της πόλης VeraCruz στον Κόλπο του Μεξικό προσπαθούσαν πανικόβλητοι να σώσουν τα παιδιά τους από υποτιθέμενη επίθεση οπλοφόρων σε σχολεία
της περιοχής.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες και όπως αναφέρει η Huffington Post, τα μηνύματα προκάλεσαν τέτοιου μεγέθους πανικό τον οποίο, οι άνθρωποι της άμεσης δράσης δεν μπόρεσαν να χειριστούν, επειδή «τα τηλέφωνα ‘έσπασαν’ λόγω του τρόμου των ανθρώπων».

Η Veracruz έχει μόνιμα προβλήματα με την γειτονική της πόλη Boca del Rio μεταξύ των οποίων οι έμποροι ναρκωτικών ανταλλάσσουν πυρά συχνά πυκνά. Επίσης, είναι ούτως ή άλλως μία πόλη η οποία καταγράφει αυξημένη εγκληματικότητα και συχνά επεισόδια με οπλοφόρους που σπέρνουν τον πανικό σκοτώνοντας ντόπιους και ξένους με χαρακτηριστική ευκολία.

Όπως δήλωσε ο Ραούλ Τρέχο, ειδικός στα ΜΜΕ και τη βία, ο οποίος εργάζεται σε πανεπιστήμιο του Μεξικό, οι κατηγορίες για τρομοκρατία είναι αβάσιμες, όμως το γεγονός «παραπέμπει σε μία πολύ επικίνδυνη χρήση του Twitter."

Η υπόθεση αποτελεί μία από τις σοβαρότερες, αν όχι τη σοβαρότερη σε σχέση με κατηγορίες που έχουν καταγραφεί από τη λάθος χρήση του Twitter.
Keywords
Τυχαία Θέματα