Ζητά μικρότερους μισθούς και πιέζει για τις αποκρατικοποιήσεις η τρόικα

10:10 30/8/2011 - Πηγή: 24wro
Το υπουργείο Οικονομικών επισκέφθηκε την Δευτέρα η τρόικα η οποία ξεκαθάρισε...
ότι τα περιθώρια οικονομικής πολιτικής στενέυουν ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις καθυστερήσεις σε αποκρατικοποιήσεις και ενιαίο μισθολόγιο.


Επι τάπητος ή πορεία των φορολογικών εσόδων, η εξέλιξη των δαπανών και η πρόοδος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων με τα στελέχη του ΔΝΤ,
της ΕΕ και της ΕΚΤ να προχωρούν σε παρατηρήσεις για τις καθυστερήσεις που έχουν διαπιστώσεις.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κα υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος επικαλέστηκε τη μεγάλη ύφεση που πλήττει την ελληνική οικονομία, σημειώνοντας πως ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ καθίσταται δύσκολος από τις ίδιες τις συνθήκες.

Η τρόικα που αναμένει τα τελικά απολογιστικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την εξέλιξη του ΑΕΠ δεν υπεισήλθε στη συζήτηση αυτή και άσκησε πιέσεις για μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, μιλώντας ευθέως για μικρότερες αμοιβές.

Σε συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζήτησε την «παράκαμψη» των κλαδικών συμβάσεων ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων και η χορήγηση μικρότερων αμοιβών.

Σήμερα το κλιμάκιο αναμένεται να επισκεφθεί τη Τράπεζα της Ελλάδας και να έχει επαφές με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα