Ζητούνται καθαρές λύσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

08:21 4/1/2012 - Πηγή: 24wro
Με το όπλο παρά πόδα προσέρχονται σήμερα το απόγευμα στην Ιπποκράτους τα μέλη του...
Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, για μια συνεδρίαση που θεωρείται η κρισιμότερη ίσως των τελευταίων ετών. Παρά τις διαβεβαιώσεις συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου μάλιστα ότι ο πρόεδρος «θα τοποθετηθεί καθαρά και εφ’ όλης της ύλης», δελφίνοι και στελέχη που πρόσκεινται σε αυτούς διαμηνύουν πως αν δεν το κάνει, επίκειται «εξέγερση»...

Σήμερα
το πρωί, προγραμματίζεται σύσκεψη των «βενιζελικών» μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, προκειμένου να οργανώσουν τη στάση που θα κρατήσουν αν ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέξει να διατηρήσει θολό το τοπίο, ή να παρουσιάσει ένα μακρύ χρονοδιάγραμμα που θα παραπέμπει σε συνέδριο του κόμματος και εκλογή αρχηγού μετά τις εκλογές. Ήδη, προαναγγέλλουν «θυελλώδη συνεδρίαση» για σήμερα, αλλά και νέα «επανάσταση» στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που θα προκαλέσουν αν χρειαστεί την επόμενη εβδομάδα. Έχοντας μόλις επιστρέψει οι περισσότεροι από τις περιφέρειές τους και έχοντας αντιληφθεί το κλίμα μεταξύ των πάλαι ποτέ ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ άλλωστε, διαμηνύουν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην φύγει (σ.σ. ο Γιώργος Παπανδρέου)», υπονοώντας ότι εάν χρειαστεί, θα τον εξαναγκάσουν να το κάνει.

Κάποιοι μάλιστα δηλώνουν αποφασισμένοι να μην είναι ξανά υποψήφιοι σε περίπτωση που ηγηθεί εκ νέου του κόμματος ο νυν πρόεδρός του και άλλοι εισηγούνται στον Ευάγγελο Βενιζέλο τη δημιουργία άλλου κόμματος. Έντονη όμως θα είναι η αντίδραση των στελεχών του κόμματος ακόμα και σε περίπτωση που ο πρόεδρος προτείνει σήμερα διαρχία. Τόσο για αυτό, όσο και για το σενάριο παραμονής του δια της διολισθήσεως στην ηγεσία άλλωστε είναι σε επαφή το τελευταίο διάστημα κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου και Κώστας Σκανδαλίδης, που διαμηνύουν με τον τρόπο τους ότι δεν θα δεχθούν άλλη κωλυσιεργία από τον πρόεδρο, ενώ κανείς πλέον δεν αποκλείει τη διάσπαση του κόμματος.

Αντιλαμβανόμενοι το κλίμα που θα αντιμετωπίσει σήμερα, αλλά και το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος, στενοί συνεργάτες του χθες, τον προέτρεψαν «να ξεκαθαρίσει το τοπίο». Μετά μάλιστα από ένα «θρίλερ» πολλών ωρών που ακολούθησε την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες το πρωί για την αφαίρεση μίας κύστης από το αριστερό του μάγουλο, προκαλώντας τη φήμη αναβολής της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, προχώρησαν σε σύσκεψη με αντικείμενο τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει απόψε ο Γιώργος Παπανδρέου. Στη σύσκεψη μετείχαν οι κ.κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη, Νίκος Αθανασάκης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Πάνος Μπεγλίτης, Γιώργος Ελενόπουλος και Κώστας Θέος. Λίγο μετά την ολοκλήρωσή της μάλιστα, κάποιοι εκ των συμμετεχόντων διαβεβαίωναν ότι ο κ. Παπανδρέου θα τοποθετηθεί «καθαρά» και εφ’ όλης της ύλης στην συνεδρίαση του οργάνου στις τέσσερις το απόγευμα. «Θα δώσει το πολιτικό πλαίσιο, το χρονοδιάγραμμα, αλλά και τη δική του θέση μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία», έλεγαν, σε μία επιχείρηση «κατευνασμού των παθών».
Keywords
Τυχαία Θέματα