Ζητούνται πράκτορες

06:52 30/10/2012 - Πηγή: 24wro

Φανταστείτε τι θα γινόταν στη χώρα μας αν η ΕΥΠ έκανε ό,τι και η βρετανική MI5...

Μια μικρή αγγελία που δημοσιεύθηκε στους Sunday Times από τη ΜΙ5, τη βρετανική μυστική υπηρεσία, ζητά πράκτορες για να στελεχώσουν τις δομές της. Η ΜΙ5 τονίζει ότι δεν ψάχνει τους νέους Τζέιμς Μποντ, αλλά ανθρώπους με πολύ πιο συνηθισμένα χαρακτηριστικά και κυρίως με συναισθηματική νοημοσύνη σε συνδυασμό με την ικανότητα να συναναστρέφονται διαφορετικούς ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες.
Επιπλέον ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι μπορεί η ΜΙ5 να έχει διεθνή προσανατολισμό, όμως οι περισσότερες θέσεις εργασίας που προσφέρει έχουν έδρα το Λονδίνο.

Η διαφήμιση υπογραμμίζει ότι η διακριτικότητα και η εχεμύθεια είναι προαπαιτούμενα. Στόχος της καμπάνιας είναι να προσελκύσει ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα που για διάφορους λόγους δεν είχαν ποτέ σκεφθεί να κάνουν καριέρα στις μυστικές υπηρεσίες. Νωρίτερα η υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι ψάχνει 100 άτομα 18 ετών για να τα εκπαιδεύσει στην κατασκοπία και ότι την ενδιαφέρει η γενιά που γνωρίζει από υπολογιστές και κοινωνικά δίκτυα. Ένα ακόμα απαραίτητο προσόν για να προσληφθεί κανείς στη ΜΙ5 είναι η βρετανική υπηκοότητα. Πάντως η βρετανική μυστική υπηρεσία επέλεξε την κατάλληλη εποχή για το άνοιγμά της προς το κοινό, καθώς εκμεταλλεύτηκε όλο τον ντόρο για τη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα