Ζούσαμε σε ένα καθεστώς φούσκας και μας βόλευε!

15:23 21/2/2012 - Πηγή: 24wro


Mία συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο Τζώνη Καλημέρης στον ...«Βήμα fm 99,5» και τους δημοσιογράφους Αφροδίτη Γράμμελη και Κοσμά Βίδο.

Αναφερόμενος στην τηλεοπτική πραγματικότητα και τις αλλαγές που έφερε σε τηλεοπτικό επίπεδο η οικονομική κρίση, ο ισχυρός άνδρας των media σχολίασε: «Δεν μπορώ να πω ότι καταληφθήκαμε εξ’ απήνης σε τίποτα απ’ ό,τι συνέβαινε στα media όλο αυτό το διάστημα, τουλάχιστον σε επιχειρηματικό επίπεδο. Ξέραμε εδώ και χρόνια ότι ζούμε σ’
ένα καθεστώς φούσκας, το οποίο μας βόλευε είναι η αλήθεια, σε όλα τα είδη των media, έντυπα και ηλεκτρονικά. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η αδυναμία να αντιδράσουμε όταν καταλάβαμε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Ποια είναι όμως η άποψή του για μεγάλα εκδοτικά μαγαζιά που «βαράνε» κανόνι; «Σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε όπου τα πάντα είναι μια καθημερινή μάχη για επιβίωση, το να έχεις ένα περιοδικό ή μια εκπομπή που ασχολείται αποκλειστικά με το lifestyle, ήταν λίγο εκτός τόπου και χρόνου. Πιστεύω ότι είναι συνδυασμός κακής οικονομικής πολιτικής, λανθασμένων επιχειρηματικών αποφάσεων και το γεγονός ότι ορισμένα media ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Όσο και εάν κάποιος διαφωνεί με τα περιοδικά lifestyle, είναι ένα διεθνές φαινόμενο, σε όλες τις κοινωνίες, ανατολικές ή δυτικές. Αυτός ο πυροβολισμός εναντίον των ατόμων που πρεσβεύουν αυτά τα έντυπα, κι εδώ αναφέρομαι και στον Πέτρο Κωστόπουλο, πιστεύω ότι έχει φτάσει τα όρια της υπερβολής. Όσο κι εάν έχει κάνει κάποιος επιχειρηματικά λάθη, το να τους πυροβολήσουμε όλους αυτούς δεν αλλάζει κάτι, πιστεύω ότι το έχουμε λίγο παρακάνει».

Τέλος, ο Τζώνη Καλημέρης αναφέρθηκε και στο ΑLTER και το «μαρτύριο» των απλήρωτων εργαζόμενων αλλά εξέθεσε την άποψή του και για τη «συρρίκνωση» της Δημόσιας Τηλεόρασης. «Θα ήθελα να πω πως υπάρχει επιστροφή στην περίπτωση του Alter αλλά θεωρώ πως είναι πάρα πολύ δύσκολο. Έχω πολλούς φίλους, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, που δουλεύουν χρόνια στο Alter, αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα γι΄αυτούς και δεν θέλω να προδικάσω τίποτα αλλά πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο» (...) Η ΕΡΤ χρειάζεται κλείσιμο και άνοιγμα ξανά, είναι σαφές. Υπάρχει εκεί ένα καθεστώς το οποίο σέρνεται χρόνια τώρα και χρειάζεται ριζική αλλαγή. Με τον κύριο Μόσιαλο διαφώνησα και μάλιστα δημόσια γιατί ενώ μερικές προτάσεις του ήταν σωστές, όπως το κλείσιμο μερικών περιφερειακών σταθμών και ίσως της Ραδιοτηλεόρασης, το κλείσιμο της ΕΤ 1 ήταν επικοινωνιακό και όχι ουσιαστικό τρικ. Με την έννοια ότι η ΕΤ1 δεν καταναλώνει εκπομπές υψηλού κόστους της τάξεως των 30-40 εκατ. ευρώ τον χρόνο, άρα το κλείσιμό της δε θα έφερνε οικονομία στην ΕΡΤ, δε θα άλλαζε στην ουσία τίποτα».
Keywords
Τυχαία Θέματα