Aνάπτυξη συνεργασίας με το Λιμενικό

Η ανάπτυξη συνεργασίας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά με την διοίκηση του Λιμενικού Σώματος, καθώς μεγάλο κομμάτι των παράνομων προϊόντων εισρέει στον Πειραιά μέσω της λιμενικής ζώνης συμφωνήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κ. Γ.
Δαβάκη, του αντιδημάρχου Οδοποιίας και Ηλεκτρολογικού κ. Π. Πουλικαράκου, του αναπληρωτή Αστυνομικού διευθυντή Πειραιά κ. Γ. Ρουμάνη, του διοικητή Τροχαίας Πειραιά κ. Σ. Λάσκου, του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου κ. Β. Μαυρογιάννη, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Γ. Ζησιμάτου και στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά.

Σκοπός της σύσκεψης, ήταν η ενημέρωση των παρευρισκομένων για τις μέχρι σήμερα δράσεις που έχει αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ, σε συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία Πειραιά, για την αντιμετώπιση επιθετικής συμπεριφοράς παρεμπόρων, κυρίως λαθρομεταναστών και την πάταξη του φαινομένου της αυξανόμενης βίας, που το τελευταίο διάστημα εκτυλίσσεται μεταξύ παράνομων μικροπωλητών, αστυνομικών οργάνων, αλλά και πολιτών και εμπόρων.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αστυνομίας έγινε ενημέρωση για τις τεράστιες ποσότητες κατασχεθέντων παράνομων προϊόντων, τα οποία ή θα καταστραφούν ή θα διατεθούν σε κοινωφελή ιδρύματα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ τονίστηκε το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται από τις συλλήψεις χωρίς αντίκρισμα, αφού εξαιτίας των κενών του ισχύοντος νομικού πλαισίου, οι συλληφθέντες τελικά αφήνονται ελεύθεροι και ατιμώρητοι να συνεχίζουν τις παρεμπορικές τους δραστηριότητες.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς δεσμεύτηκε για την ανάληψη επικοινωνιακής δράσης, μέσω του περιοδικού του ΕΣΠ, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του Συλλόγου και όχι μόνο, για τα αποτελέσματα των εξορμήσεων των αρμόδιων συνεργείων ελέγχου, με σχετικές φωτογραφίες των αποθηκών με τα κατασχεθέντα και επισημάνθηκε ότι απαιτείται πολιτική βούληση και συντονισμός των κρατικών υπηρεσιών, ώστε να χτυπηθεί στη ρίζα του το πρόβλημα, όπως επίσης και η θέσπιση ενός σαφέστερου νομικού πλαισίου, που θα στοχεύει στην οριστική αντιμετώπιση του φαύλου κύκλου του παρεμπορίου και της παραοικονομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα