H Συρία κατηγορεί "ξένες δυνάμεις"

Η επίσημη συριακή τηλεόραση μετέδωσε σήμερα εικόνες όπλων που ήταν αποθηκευμένα, όπως ανέφερε, σε ένα τζαμί της Ντεράα, στη νότια Συρία, όπου από την Παρασκευή σημειώνεται κινητοποίηση αμφισβήτησης του καθεστώτος.

Η τηλεόραση έδειξε πιστόλια, τουφέκια, χειροβομβίδες και πυρομαχικά αποθηκευμένα από μια "ένοπλη συμμορία" στο εσωτερικό του τεμένους αλ-Ομάρι, το οποίο έχει γίνει από την Παρασκευή το σημείο συγκέντρωσης των διαδηλωτών.

Στο μεταξύ, επίσημη συριακή πηγή κατηγόρησε σήμερα "ξένες
δυνάμεις" ότι διαδίδουν ψεύδη για την κατάσταση στην Ντεράα.

"Ξένες δυνάμεις συνεχίζουν να διαδίδουν ψεύδη για την κατάσταση στην Ντεράα" (100 χλμ. νοτίως της Δαμασκού), δήλωσε η πηγή αυτή, την οποία επικαλείται το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

"Οι δυνάμεις αυτές δήθεν δέχονται μηνύματα και φωτογραφίες από το εσωτερικό της πόλης και προσποιούνται πως έγιναν σφαγές για να εξωθήσουν τους κατοίκους (να εξεγερθούν) και να τους τρομοκρατήσουν", συνέχισε το SANA επικαλούμενο αυτή την πηγή.

"Οι κάτοικοι της Ντεράα συνεργάζονται με τις δυνάμεις της τάξης για να καταδιώξουν τα μέλη της ένοπλης συμμορίας, να τα συλλάβουν και να τα οδηγήσουν στη δικαιοσύνη", υποστήριξε η πηγή.

Οι συριακές αρχές απέδωσαν σήμερα σε μια "ένοπλη συμμορία" τις συγκρούσεις στην Ντεράα και ανακοίνωσαν πως υπήρξαν τέσσερις νεκροί σε μια σύγκρουση που σημειώθηκε τη νύχτα ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και αυτή τη "συμμορία" κοντά στο τζαμί αλ-Ομάρι, σύμφωνα με το SANA.

"Αυτές οι ένοπλες συμμορίες αποθήκευσαν όπλα και πυρομαχικά στο τέμενος Αλ-Ομάρι" και "χρησιμοποίησαν σαν ανθρώπινη ασπίδα παιδιά που είχαν απαγάγει", είχε μεταδώσει νωρίτερα το SANA.

Ένας υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έκανε λόγο για πέντε νεκρούς διαδηλωτές και για περίπου δέκα τραυματίες από "πραγματικές σφαίρες" που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις της τάξης στις συγκρούσεις κοντά σ' αυτό το τζαμί.
Keywords
Τυχαία Θέματα