"Sex slaves"

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 και ώρα 10:00 – 13:00, το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού κατά της εμπορίας ανθρώπων, διοργανώνει τη δημόσια προβολή της βραβευμένης καναδικής ταινίας ντοκιμαντέρ «Sex Slaves».

Κατά την εκδήλωση, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης θα παρουσιάσει το Σχέδιο Δράσης του ΥΠΕΞ για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στην καταπολέμηση της σύγχρονης δουλείας. Επίσης, η Πρέσβυς του Καναδά στην Ελλάδα Renata E. Wielgosz και ο επικεφαλής του Δ.Ο.Μ.-Ελλάς Δανιήλ Εσδράς, θα απευθύνουν χαιρετισμούς, υπό το συντονισμό του δημοσιογράφου και σκηνοθέτη Γιώργου Αυγερόπουλου.

Η ταινία καταγράφει με κρυφές κάμερες την προσπάθεια ενός Ουκρανού άνδρα να βρει και να σώσει τη γυναίκα του που έχει πέσει θύμα εμπορίας, φέρνοντας το θεατή αντιμέτωπο με τον εφιάλτη που βιώνουν τα θύματα εμπορίας ανθρώπων που διακινούνται από τα διεθνή δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα της ταινίας, Ric Bienstock.

Keywords
Τυχαία Θέματα