Αισιοδοξία για την οικονομία της Βουλγαρίας

Ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3,6% έως 4,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της Βουλγαρίας καταγράφει η πρόβλεψη για την εξέλιξη της βουλγαρικής οικονομίας, η οποία εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.

Το υπουργικό συμβούλιο διόρθωσε σε καθοδική κατεύθυνση τις προηγούμενες προβλέψεις για τις οικονομικές εξελίξεις έως το 2014, εξαιτίας των πολιτικών αλλαγών στη Βόρεια Αφρική και την αναμενόμενη αρνητική επίδρασή τους στις τιμές των καυσίμων, όπως αναφέρουν τα βουλγαρικά μέσα.

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει επίσης σταδιακή μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού
από το 2,5% φέτος μέχρι 0,5% σε τρία χρόνια, δια της βαθμιαίας αύξησης των ειδικών φόρων στα καύσιμα, στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Το κυβερνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, μείωση της αναδιανομής του ΑΕΠ από την πολιτεία σε επίπεδα, κατώτερα των 40%.

Στην επόμενη τριετία δεν προβλέπεται αύξηση των άμεσων φόρων στη Βουλγαρία, η οποία χαρακτηρίστηκε πρόσφατα "πρωταθλήτρια της Ευρώπης" στον τομέα της. . . χαμηλής άμεσης φορολογίας, από τον υπουργό Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ.

Σύμφωνα με τον κ. Ντιάνκοφ, ο ενιαίος συντελεστής από 10% του φόρου επί των κερδών των επιχειρήσεων, αλλά και του φόρου εισοδήματος παίζει τον ρόλο ουσιαστικού κίνητρου για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα