Αν αποτύχει, να απολυθεί!

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου είχε χθες το απόγευμα, συνάντηση με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόϊκας. Τα ΜΜΕ μετέδωσαν μεγάλο μέρος της αναλυτικής ενημέρωσης που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Πάνος Μπεγλίτης. Υπάρχει, όμως, ένα σημείο που δεν μεταδόθηκε, ίσως γιατί θα μετρούσε θετικά για τον Γιώργο Παπανδρέου,
τον οποίο πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να τον εξαφανίσουν.
Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφερε στη συζήτηση το θέμα της τοποθέτησης «Επιτρόπου» ο οποίος θα επιβλέπει την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού, όπως προτείνουν διάφοροι «εταίροι» μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με προεξάρχοντες τους Γερμανούς.
Ο κ. Παπανδρέου είπε στην τρόϊκα ότι θα μπορούσε να αποδεχτεί την τοποθέτηση «Επιτρόπου», αλλά υπό μια προϋπόθεση: θα του τεθούν πολύ δύσκολοι στόχοι τους οποίους θα πρέπει να πετύχει σε ένα ασφυκτικό, χρονικά, περιθώριο, όπως ακριβώς έγινε με την Ελλάδα. Και αν αποτύχει να απολυθεί.
Κατά τις μαρτυρίες, οι εκπρόσωποι της τρόϊκας δεν απάντησαν, αλλά η αμηχανία που τους δημιούργησε η πρόταση, ήταν τόσο έκδηλη, που δεν μπόρεσε να την κρύψει το (επίσης) αμήχανο χαμόγελό τους.
Το θέμα της «επιτροπείας» είναι πολύ σοβαρό θέμα και οι «εταίροι» πρέπει να το σκεφθούν πολύ σοβαρά, αν είναι στις προθέσεις τους να το θέσουν και επισήμως. Θα ρισκάρουν πολλά, μιας και πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι κανένας Έλληνας (πλην, ίσως, των απογόνων των δοσιλόγων της κατοχής) δεν θα δεχτεί να ανταλλάξει την εθνική του αξιοπρέπεια με μια οικονομική βοήθεια, όσο σημαντική και αν είναι αυτή.
Πάντως, εντύπωση κάνει το γεγονός ότι, μέχρι τώρα, το μόνο κόμμα που βγήκε και τάχθηκε ανοιχτά εναντίον της «επιτροπείας» είναι του ΠΑΣΟΚ, με σαφή και κατηγορηματική δήλωση του Πάνου Μπεγλίτη.
Και κάνει εντύπωση διότι όταν το θέμα αυτό είχε ξανατεθεί, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από τα ΜΜΕ και τα κόμματα, όχι, προφανώς για να βοηθήσουν τους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης και να δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο για να αποκρουστεί η απαράδεκτη πρόταση των «εταίρων». Ο λόγος ήταν απλός: να φθαρεί περισσότερο η κυβέρνηση και να αποκομίσουν εκείνα κομματικά οφέλη, αγνοώντας το κόστος για την Ελλάδα.
Τότε, ο Γιώργος Παπανδρέου, απέκρουσε, μόνος του, τις επιθέσεις και τις πιέσεις των «εταίρων» και η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνει τέτοιου είδους παραμέτρους.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία τότε ξεσήκωσαν ορυμαγδό δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη, σήμερα σιωπούν, ενώ και τα ΜΜΕ, που βοήθησαν σε αυτό, για τους δικούς τους λόγους, ασχολούνται, με το μείζον αυτό θέμα, σε ήπιους τόνους. ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Keywords
Τυχαία Θέματα