Αν ο Ασαντ συνεχίσει τη βίαιη καταστολή "θα πέσει"

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ εκτίμησε σήμερα ότι το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ "θα πέσει" αν συνεχίσει τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων. "Αν το συριακό καθεστώς συνεχίσει σε αυτό το δρόμο (της καταστολής) αργά ή γρήγορα θα πέσει, αλλά θα πέσει σίγουρα", δήλωσε ο Ζιπέ στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

"Σήμερα υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για ελευθερία και δημοκρατία. Πρέπει να τις λάβουμε υπόψη μας. Η προσπάθεια εξάλειψής
τους ρίχνοντας πραγματικές σφαίρες εναντίον του πλήθους είναι απαράδεκτη σε όποια χώρα κι αν συμβαίνει", πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός.

"Η θέση της Γαλλίας είναι απολύτως ξεκάθαρη. Εχουμε καταδικάσει όλους όσοι διέπραξαν τέτοιου είδους εγκλήματα και τα καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο", επεσήμανε ο Ζιπέ υπενθυμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση σκοπεύει να επιβάλλει κυρώσεις εναντίον του συριακού καθεστώτος.

"Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με τους ευρωπαίους εταίρους μας προκειμένου να καθορίσουμε σειρά κυρώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να επισημάνουμε όχι μόνο την καταδίκη μας, αλλά και την ανάληψη δράσης εναντίον τέτοιων συμπεριφορών", διευκρίνισε ο Ζιπέ.

Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας προχώρησαν χθες Κυριακή στη σύλληψη εκατοντάδων ανθρώπων σε πολλές πόλεις, την ώρα που οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονταν στη Χομς και τη Λατάκια, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Σύμφωνα με την οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Insan, 607 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της εξέγερσης στη Συρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα