Αναδιάταξη δυνάμεων τώρα

Το δικαίωμα του Γιώργου Παπανδρέου να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, αν το επιθυμεί, αναγνώρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Επισήμανε, όμως, ότι αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε την αλλαγή της ηγεσίας, αυτό πρέπει να γίνει τώρα. Αν είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες από την επομένη της παραίτησης του κ. Παπανδρέου
από την πρωθυπουργία, σήμερα θα είχαν ολοκληρωθεί, ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδη, χαρακτηρίζοντας οδυνηρή περίοδο για το κόμμα του το διάστημα από τότε μέχρι σήμερα. Ο κ. Σκανδαλίδης ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να προχωρήσει τώρα σε αναδιάταξη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ για να δώσει την εκλογική μάχη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνει ένας σωστός απολογισμός και σε αυτόν κανένας δεν έχει δικαίωμα στη σιωπή. Ο ίδιος είπε ότι έχει τις δικές του ευθύνες, τις οποίες αποδέχεται, καθώς ψήφισε τις κυβερνητικές αποφάσεις, έστω κι αν με μερικές διαφωνούσε. Ευθύνες ανέλαβε και για κομματικές αποφάσεις έστω κι αν, όπως είπε, για τις πιο σημαντικές δεν ρωτήθηκε.

****

«Η θα τα παρατήσουμε τώρα ή θα πάμε μέχρι τέλους, χωρίς να βγάζει κανείς την ουρά του έξω», είπε η Αννα Διαμαντοπούλου κατά την ομιλία της στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Απευθυνόμενη στον Ευάγγελο Βενιζέλο που περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο δίμηνο είπε: «Βαγγέλη έχεις αυτονόητα την απόλυτη στήριξή μας».

Ασκησε κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε την απαραίτητη συναίνεσή τους και υπογράμμισε την ανάγκη «να βάλουμε στο κάδρο τη ΝΔ και να αποδεχθεί και να υπογράψει το νέο μνημόνιο» και να αντεπιτεθούμε στα κόμματα της Αριστεράς να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις.

Η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σ΄αυτή την δύσκολη φάση γιατί «χάσαμε την ευκαιρία και έγινε φοβικός ο λόγος μας. "Η τρόικα λέει..." λεγόταν, και έτσι συμπεριφερθήκαμε ως υπάλληλοι κι όχι ως πολιτικοί».

Η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε με έμφαση να υπάρξει οριστική απόφαση από το Εθνικό Συμβούλιο που θα δεσμεύει όλους για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας όπου το Κόμμα και η Κ.Ο. συνεργάστηκαν προσχώρησαν χωρίς προβλήματα.

Η κ. Διαμαντοπούλου κατέθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο πολιτική πρόταση από πέντε άμεσους πολιτικούς στόχους για τη χώρα και άλλες πέντε για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ζητώντας να ενσωματωθούν στην πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Όσο αφορά στην πορεία της χώρας η υπουργός Παιδείας προτείνει:

-Πρώτον, την ανάγκη για παραμονή της χώρας στο ευρώ [EUR=X] και την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς επιστροφή στην δραχμή σημαίνει απώλεια εθνικού κεκτημένου,

-Δεύτερον, τη διάθεση δημόσιων και ιδιωτικών δομών και πόρων για την λειτουργία ‘δικτύων αλληλεγγύης’ για άμεση στήριξη των θυμάτων της κρίσης,

-Τρίτον, την αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων και κεφαλαίων σε όλους τους
Keywords
Τυχαία Θέματα