«Ανάρμοστη» κάθε συζήτηση περί διαδοχής του Στρος-Καν

Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
H Γερμανική κυβέρνηση θεωρεί «ανάρμοστη» κάθε συζήτηση αυτή τη στιγμή περί διαδοχής του Ντομινίκ Στρος-Καν στην ηγεσία του ΔΝΤ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο Στέφεν Ζάιμπερτ απαντώντας και σε σχετικά σενάρια στο γερμανικό τύπο για ενδεχόμενη κάλυψη της θέσης από τον Ιταλό Μάριο Ντράγκι, είπε ότι «η γερμανική κυβέρνηση, όπως και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, έχουν ταχθεί υπέρ του Μάριο Ντράγκι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
(ΕΚΤ) στο βαθμό που υποβάλλει επισήμως την υποψηφιότητά του. «Μένουμε σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάιμπερτ.

Πάντως η γερμανική κυβέρνηση εκδήλωσε το ενδιαφέρον να υπάρξει Ευρωπαίος υποψήφιος σε περίπτωση που τεθεί θέμα διαδοχής του Στρος-Καν σε μια συγκυρία όπως η σημερινή, κατά την οποία το ΔΝΤ παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση κρίσεων σε χώρες της Ευρωζώνης. Και αυτό μολονότι η Ευρώπη «δεν έχει κλείσει συνδρομή για τη θέση», είπε ο εκπρόσωπος, αφήνοντας ανοιχτό να μην καλυφθεί από Ευρωπαίο όπως είναι η μέχρι σήμερα πρακτική.

Σχετικά με τη σύλληψη του κ. Στρος-Καν, ο κ. Ζάιμπερτ ότι «η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης στη Νέα Υόρκη, και αυτή θα πρέπει να κρίνει περί ενοχής ή αθωότητας», ζητώντας να μην υπάρξει «εκ των προτέρων καταδίκη».

Για τη συνάντηση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής στο Βερολίνο μεταξύ της καγκελαρίου Μέρκελ και του κ. Στρος-Καν, ο κ. Ζάιμπερτ είπε ότι «πράγματι, η Ελλάδα θα ήταν ένα από τα θέματα της συζήτησης» και ότι «η συζήτηση αυτή θα γίνει με την επόμενη ευκαιρία». Σημείωσε δε ότι το ΔΝΤ είναι ένας μηχανισμός που «φυσικά παραμένει σε λειτουργία», υποστηρίζοντας ότι η ακύρωση της συζήτησης δεν σημαίνει τη δημιουργία «κενού» στις σχετικές διαβουλεύσεις.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Μάρτιν Κραϊενμπάουμ απέφυγε να διευκρινίσει τη χθεσινοβραδινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος με τη φράση «εάν αποφασιστεί επιμήκυνση, τότε επιμήκυνση για όλους», προανήγγειλε ότι σε ενδεχόμενη νέα βοήθεια για την Ελλάδα θα πρέπει να συμπεριληφθεί και ο ιδιωτικός τομέας. «Ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε συνειδητά αυτή τη φόρμουλα διατύπωσης και μίλησε συνειδητά γενικόλογα», είπε ο εκπρόσωπος. «Για συγκεκριμένους σχεδιασμούς δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες, δεν είναι εν γνώσει μου συγκεκριμένοι σχεδιασμοί προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο εκπρόσωπος.


Αρνείται όλες τις κατηγορίες
Ο Ντομινίκ Στρος Καν αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον του, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπου εξετάστηκε η υπόθεσή του για σεξουαλικό έγκλημα.

Ο Στρος-Καν κατηγορείται επίσημα για εγκληματική σεξουαλική πράξη, απόπειρα βιασμού και κράτηση ατόμου παρά τη θέλησή του, μετά τις κατηγορίες μιας καμαριέρας 32 ετών, που εργάζεται στο ξενοδοχείο Sofitel στη Νέα Υόρκη.

Η εγκληματική σεξουαλική πράξη, η οποία περιλαμβάνει το καταναγκασμό σε σ
Keywords
Τυχαία Θέματα