Αντίπαλος του Ομπάμα θα είναι ο Ρόμνεϊ

Ο Μιτ Ρόμνεϊ εξασφάλισε και μαθηματικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό εκλεκτόρων μετά τη νίκη του στην εσωκομματική ψηφοφορία που διεξήχθη στο Τέξας.
Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο πρώην κυβερνήτης της
Μασαχουσέτης συγκέντρωσε το 71% των ψήφων όσων συμμετείχαν στην εσωκομματική διαδικασία.
Η νέα νίκη του Ρόμνεϊ, η οποία ήταν αναμενόμενη μετά την αποχώρηση των κυριότερων αντιπάλων του τους τελευταίους μήνες, του εξασφαλίζει 1.144 εκλέκτορες στο συνέδριο του κόμματος τον Αύγουστο στην Τάμπα, στη Φλόριντα -και άρα το χρίσμα.
Από τους αντιπάλους του στην τελευταία εσωκομματική διαδικασία, ο Τεξανός ανεξάρτητος υποψήφιος Ρον Πολ συγκέντρωσε το 10% των ψήφων, ο υπερσυντηρητικός Ρικ Σαντόρουμ 7% και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς 5%, σύμφωνα με το CNN.

Τους τελευταίους μήνες ήταν ξεκάθαρο ότι ο 65χρονος Ρόμνεϊ όδευε προς τη νίκη, με τους Δημοκρατικούς να στρέφουν τα πυρά τους εναντίον του.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον Ομπάμα μικρό προβάδισμα. Σύμφωνα με τον τελευταίο μέσο όρο των δημοσκοπικών αποτελεσμάτων που συνέθεσε ο ιστότοπος RealClearPolitics, ο πρόεδρος προηγείται με 45,6% έναντι 43,6% του Ρόμνεϊ.
Keywords
Τυχαία Θέματα