Αντιπολίτευση..ανεμόμυλων!

Με αντιπολίτευση στο.... τίποτα μοιάζει η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, περί εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε, εκ του ασφαλούς, ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να υπογράψει παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Φαίνεται πως η απόσταση των γραφείων της Συγγρού από το κέντρο της πόλης, έφερε και απόσταση της ΝΔ
από τις πραγματικές πολιτικές εξελίξεις και ο Πρόεδρος του κόμματος αντιπολιτεύεται τους ανεμόμυλους.
Ο κ. Σαμαράς προέβη στην ανωτέρω δήλωση, με αφορμή σενάρια που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία και βασίζονται κυρίως σε όσα λένε διάφοροι Γερμανοί παράγοντες είτε εκφράζοντας τις προσωπικές τους απόψεις, είτε τις μετέφεραν σε γερμανικό έντυπο ως θέσεις της Α. Μέρκελ, τις οποίες η καγκελάριος εξέφρασε σε κλειστή σύσκεψη με βουλευτές του κόμματός της. Και αυτό θεωρήθηκε από τον ελληνικό τύπο ως δεδομένο και αναπαράγεται εδώ και πολλές ημέρες. Και πάνω σε αυτό έχουν γραφεί πάρα πολλά σενάρια, πιθανά και απίθανα.

Οι δημοσιογράφοι, βέβαια, μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά είναι τουλάχιστον λάθος για έναν πολιτικό αρχηγό και δη τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προβαίνει σε ηρωικές, δήθεν, και άκρως «ελληναράδικες» δηλώσεις για πάρα πολύ σοβαρά θέματα που σχετίζονται με το μέλλον της χώρας.
Το θέμα που έθεσε ο κ. Σαμαράς, με επιπόλαιο τρόπο, όπως γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα κοινοτικά θέματα και όχι όσοι σεναριολογούν από την Αθήνα, σε κανένα κοινοτικό όργανο δεν έχει τεθεί, μέχρι τώρα, θέμα εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας από την Ελλάδα.
Το ερώτημα είναι γιατί το θέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν περιμένει να δει αν τεθεί και ύστερα να κάνει την όποια κριτική του. Πιστεύει, μήπως, πως, τώρα, οι ευρωπαίοι φοβήθηκαν την αντίδρασή του και δεν θα τολμήσουν να ζητήσουν μέρος της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας; Αστεία πράγματα.
Η κυβέρνηση, πάντως, ακολουθώντας ήπια τακτική απέφυγε να χαρακτηρίσει, όπως θα μπορούσε εύκολα, «ύποπτο» το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς θέτει ένα θέμα που κανένας ευρωπαίος ηγέτης ή αξιωματούχος δεν έθεσε και σε κάθε περίπτωση δεν προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη.
Ανάλογη ήταν η στάση του αρχηγού της ΝΔ, σχετικά με το θέμα των 180 ψήφων, που υποτίθεται ότι θα ζητήσει η κυβέρνηση για τη νέα δανειακή σύμβαση. Το θέμα πυροδοτήθηκε από δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη, ύστερα από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι μετέφερε ακριβώς τι του είπε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών.
Τα σενάρια άρχισαν να γράφονται αμέσως, με αποτέλεσμα ο κ. Βενιζέλο να αναγκαστεί να προβεί σε δήλωση, εξηγώντας τι είπε στον κ. Καρατζαφέρη. Η αναφορά στον αριθμό «180», ήταν δυνητική. Υπάρχουν δύο λέξεις-κλειδιά, οι λέξεις «ει δυνατόν», στη δήλωση Βενιζέλου, στις οποίες κανένας δεν έδωσε ή δεν θέλησε να δώσει σημασία. Κι αυτό γιατί, αν έδινε, δεν θα μπορούσε να γράψει σενάρια και για να τα πουλήσει ως ρεπορτάζ, κάτι που ισχύει για τους δημοσιογράφους. Για την αξιωματική αντιπολίτευση
Keywords
Τυχαία Θέματα