Απορρίφθηκε η πρόταση της εξεταστικής για το "μνημόνιο"

Με ψήφους 119 υπέρ έναντι 167 κατά η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο. Συνολικά ψήφισαν 286 βουλευτές. Την πρόταση υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων,
της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ. Κατά τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. «Διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού», χαρακτήρισε τη διαχείριση της κρίσης από την τρικομματική κυβέρνηση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

Απαντώντας, ο Βαγγέλης Βενιζέλος δήλωσε πως «αν εφαρμόζονταν οι εισηγήσεις του κ. Τσίπρα θα γίνονταν η χώρα Αλβανία του υπαρκτού σοσιαλισμού» και συμπλήρωσε πως «οι τσαμπουκάδες δεν χωρούν στους παρόντες ευρωπαϊκούς συσχετισμούς».

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 14 βουλευτές. Ειδικότερα, από τη ΝΔ απουσίαζαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι Ηρώ Διώτη, Χρήστος Καραγιαννίδης και Βασιλική Κατριβάνου.

Από τη ΔΗΜΑΡ απουσίαζε η Μαρία Γιαννακάκη και η Ασημίνα Ξηροτύρη.

Από το ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν οι Γιώργος Παπανδρέου, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Κώστας Τριαντάφυλλος

Από τους Ανεξάρτητους Ελληνες απουσίαζε οι Ελενα Κουντουρά και από τους ανεξάρτητους βουλευτές οι Θόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Κασαπίδης και Νίκος Σταυρογιάννης.

Κατά της πρότασης ψήφισαν οι διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, Αντζελα Γκερέκου, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής και ο διαγραφείς από τη ΝΔ Θ. Σολδάτος. Κατά της πρότασης ψήφισε και ο ανεξαρτητοποιηθείς Μίμης Ανδρουλάκης.

Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα