Αρχισε το τηγάνισμα του Ακη, αρχής γενομένης απο τον συνεργάτη του, τον "Γιάννη"

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για την διακίνηση του μαύρου πολιτικού χρήματος, με τα σημειώματα του Άκη Τσοχατζόπουλου και σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις αναμένεται να ασκηθούν και νέες ποινικές διώξεις που αφορούν μίζες, σε σωρεία εξοπλιστικών προγραμμάτων τα τελευταία χρόνια.

Στις σημειώσεις του πρώην υπουργού(που προφανώς τα άφησε επίτηδες με τόσες...λεπτομέρεις να τα ανακαλύψουν οι δικαστικοί,
ενω γνωρριζε οτι τον ερευνούσαν και ήταν στο μάτι του κυκλωνα) φαίνεται να απευθύνεται σε κάποιο (πολιτικό) πρόσωπο με το οποίο συμφώνησε την Πρωτοχρονιά του 2010 να τον βοηθήσει να στείλει σταδιακά στο εξωτερικό το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σε άλλο σημείο γράφει χωρις περιστροφές: «Θέλω να γνωρίζεις και να καταλάβεις ότι εαν δεν φέρω λεφτά τώρα σε όλους αυτούς, επειδή είμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση όλοι μας, θα ξεσπάσει θύελλα εναντίον μου και εναντίον σου». Σε άλλο σημείο επιτάσσει στο συνομηλητή του: «Φέρε άμεσα χρήματα»...
Στις σημειώσεις του κ.Τσοχατζόπουλου καταγράφονται συναντήσεις του με πρόσωπα από διάφορους χώρους, δημοσιογράφους, πολιτικούς, νομικούς και επιχειρηματίες. Πολλοί θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να δώσουν εξηγήσεις γιατί ο κ.Τσοχατζόουλος επέλεξε να τους αναφέρει στα συγκεκριμένα "ημερολόγια", τα οποία προφανώς τα έγραψε γι αυτόν τον σκοπό...

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται αναλυτικά σε πλήθος σημειώσεων του σε πρώην συνεργάτη του, προς τον οποίο γράφει «Ρε Γιάννη», ο οποίος δεν του παραδίδει τις «συμφωνημένες επιστροφές» των ετών 2009 , 2010 και 2011 ποσά ύψους 900 χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα αναφερόμενος στον «Γιάννη» εξηγεί πως το ποσό ήταν 1 εκατομμύριο «που συμφωνήθηκε και αποδέχθηκα επίσημα από τους ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΟΥ» και από το οποίο πήρε μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ (ενω τα υπόλοιπα προφανως τα κράτησε ο Γιάννης...).

Χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε χρήματα από «επιτυχή» συνεργασία που είχε με το πρόσωπο αυτό τα έτη 1997-1998 και 1998-2000, ενώ κάπου προσθέτει και την 4ετία 2000-2004 και σημειώνει: " Πριν δύο χρόνια σου πρότεινα , αποδέσμευση και εκκαθάριση της παλιάς μας συνεργασίας και αρνήθηκες έμπρακτα να το προχωρήσεις. Η μη επιστροφή από το 2010, παρά τις υποσχέσεις σου και τις συμφωνίες των 900 χιλιάδων ευρώ, που εγκρίθηκαν από τους δικούς σου, αρχές 2010, ήταν η μεγαλύτερη ζημιά για εμένα. Με ζημίωσες σχεδιασμένα, γιατί κάθε μήνα κάλυπτα τα «υποσχόμενα» από το απόθεμα μου».

Σε άλλο σημείο ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει, απευθυνόμενος και πάλι στον άλλοτε συνεργάτη του: «Εδώ και μήνες υπόσχεσαι ότι θα με περιμένουν αποστολές στο ένα και στο άλλο σημείο του κόσμου. Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία, Ελβετία». Δίπλα σε αυτήν τη φράση υπάρχει σημείωση που αναφέρει «10 εκ.» και ακριβώς πιο κάτω προσθέτει:

«Ξέρουμε και οι δυο μας, τι χρήματα και από που στείλαμε με σένα έξω. Μου έλεγες ότι οι άνθρωποι έξω, που αυτοί έβαλαν τις υπογραφές τους, εύχονται να τελειώσουν γρήγορα οι εμπλοκές με την Δικαιοσύνη και να έρθουμε να τα πάρουμε, να του
Keywords
Τυχαία Θέματα