Αρχίζει η ευρωπαϊκή περιοδεία του Ομπάμα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα άρχισε σήμερα την διάρκειας μιας εβδομάδας ευρωπαϊκή του περιοδεία από την Ιρλανδία, όπου πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη. Ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί κατά τη διάρκεια της 24ωρης παραμονής του στην Ιρλανδία το χωριό Μάνιγκαλ, από όπου κατάγεται ο προ-προ-προ πάππος του Φάλμουθ Κέρνι.

Ο αμερικανός πρόεδρος θα έχει επίσης συνομιλίες με την ιρλανδή ομόλογό του Μέρι Μακάλιζ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Εντα Κένι.

Η ιδιωτική επίσκεψη στην πατρίδα του προγόνου θα διαρκέσει περί τη μία ώρα. Τριακόσιες
πενήντα προσκλήσεις έχουν μοιραστεί στους κατοίκους του χωριού και των γύρω αγροκτημάτων, ενώ στην εκδήλωση θα παρίσταται ένας 26χρονος μακρινός ξάδελφος του Μπαράκ Ομπάμα, ο Χένρι Χίλι.

Κατά τη επιστροφή του στο Δουβλίνο, ο Μπαράκ Ομπάμα θα εκφωνήσει ομιλία μπροστά από την Τράπεζα της Ιρλανδίας, στο κέντρο της ιρλανδικής πρωτεύουσας, όπου αναμένονται δεκάδες χιλιάδες άτομα.

Ο αμερικανός πρόεδρος θα διανυκτερεύσει στην κατοικία του αμερικανού πρεσβευτή στην Ιρλανδία και στην συνέχεια θα αναχωρήσει για το Λονδίνο για τριήμερη επίσκεψη, όπου θα διαμείνει στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ.

Τρίτος σταθμός της ευρωπαϊκής του περιοδείας θα είναι η Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 8 και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Πολωνία.
Keywords
Τυχαία Θέματα