Α.Σαμαράς: Οποιος δεν ψηφίσει ή μιλά κατά της σύμβασης, φεύγει απο τη ΝΔ

Την πρόθεση της ΝΔ να ζητήσει διάλυση της Βουλής και προσφυγή στις κάλπες αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων διεμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης. Μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος, ο Αντ.Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ,
λέγοντας πως οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησής του «δεν παραγράφονται» και πως «θα έρθει η ώρα του καταλογισμού στην επόμενη Βουλή».

Επανέλαβε πως για πρώτη φορά στα τελευταία δύο χρόνια έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ ότι χρειάζεται συσπείρωση και πως η κομματική πειθαρχία σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές είναι αυτονόητη.

«Είμαστε ή δεν είμαστε παράταξη; Θα κυβερνήσουμε αύριο την Ελλάδα ή όχι; Αυτονόητα θα υπάρξει κομματική πειθαρχία. Αυτό συμβαίνει πάντα σε κρίσιμες αποφάσεις. Πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς τώρα; Εγώ δεν ζητώ μόνο αυτό. Ζητώ να αναλογιστείτε όχι τι θα ψηφίσετε, αλλά τι θα συνέβαινε στη χώρα αυτή αν σήμερα αυτή η παράταξη αποδυναμωνόταν» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ.

«Ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει στην περιφέρεια του καθενός, όπου διάφοροι επίδοξοι πολιτευτές προσπαθούν να υπερκεράσουν σε αντιμνημονιακή ρητορεία τους δικούς μας βουλευτές. Να ξέρετε πως όσοι σε τέτοιες περιοχές, ανεύθυνα και ανέξοδα παριστάνουν τους βασιλικότερους του βασιλέως, δεν θα είναι ούτε καν υποψήφιοι» συνέχισε, λέγοντας πως δεν θέλει για υποψηφίους «τζάμπα επαναστάτες και τζάμπα μάγκες».

Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε των χειρισμών του, τονίζοντας πως «έχουμε περάσει όλοι μας εξετάσεις συνέπειας και σταθερότητας» και «τώρα χρειαζόμαστε συσπείρωση και αποφασιστικότητα». «Είμαστε ο στυλοβάτης ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, η ΝΔ είναι το μόνο αποκούμπι για να πιαστεί ο ελληνικός λαός. Στις εκλογές που θα έρθουν σύντομα, σε συνθήκες γενικευμένης απόγνωσης, ποιος θα τολμήσει να αποδυναμώσει τη μόνη ελπίδα που είναι η ΝΔ; Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα κάνετε το καθήκον σας, όχι μόνο απέναντι στο κόμμα και την παράταξη, αλλά πρωτίστως απέναντι στην πατρίδα.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως ήταν καταστροφική για τη χώρα η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια, σημειώνοντας ότι «όλοι οι ιστοί μιας ζωντανής οικονομίας -η αγορά, η κατανάλωση, οι επενδύσεις, η εμπιστοσύνη, η ψυχολογία- έχουν καταρρεύσει».
Keywords
Τυχαία Θέματα