Μπορεί και να γλιτώσει το Αλτερ

Μετά από αυτεπάγγελτη ενέργεια και βάση του άρθρου 1 παρ.17 του Ν. 2328/1995, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ΕΣΡ, κάλεσε το Alter για τις τελευταίες εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό. Υπενθυμιζεται ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο 'Αλτερ είχαν κηρυχθεί παράνομες και καταχρηστικές, και το προσωπικό είχε προβεί σε επίσχεση εργασίας με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του σταθμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Ιωάννη
Λασκαρίδη, οι εκπρόσωποι του σταθμού, η δικηγόρος κα Κωστοπούλου και ο διευθυντής ειδήσεων κ. Σφαέλος, ενημέρωσαν το Συμβούλιο ότι η επίσχεση εργασίας διεκόπη και ο σταθμός εκπέμπει πλέον κανονικό πρόγραμμα. Για την οικονομική κατάσταση, οι εκπρόσωποι πληροφόρησαν το Συμβούλιο, αποφεύγοντας να δώσουν λεπτομέρειες, ότι ο σταθμός βρίσκεται σε σοβαρή διαπραγμάτευση με τις τράπεζες και τους μετόχους και ευελπιστούν ότι σύντομα θα δοθεί λύση και θα συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του.

Επίσης, ο κ. Λασκαρίδης ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται από την αναθεωρημένη οδηγία 109/2010 και τους νέους όρους σχετικά με την τοποθέτηση προϊόντων και τις διαφημίσεις. Η επιτροπή αποτελείται από την κα Χάριν Τσίγκου, την κα Αγγελική Φλιτζάνη και την κα Όλγα Γαρουφαλιά, και καλείται να συντάξει σχέδιο οδηγίας για τους νέους θεσμούς, τις νέες ρυθμίσεις και τις διαφοροποιήσεις που προκύπτουν από το προεδρικό διάταγμα 100/2000.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΡ, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αχελώος Fm" του ν. Αιτωλοακαρνανίας, για παράλειψη υποβολής της ροής προγράμματος. Μειοψήφησαν, ο κ. Παπακώστας που πρότεινε πρόστιμο 5.000 ευρώ, η κα Δεμίρη που πρότεινε σύσταση και ο κος Τσουράκης που πρότεινε να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Επίσης επιβλήθηκε ομόφωνα πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ραδιοφωνικό σταθμό "Galaxias Fm" του ν. Φωκίδας για παράνομη μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος από μη ενημερωτικό σταθμό.

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna για δύο συγκεκαλυμμένες διαφημίσεις. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ για την εκπομπή "X- FACTOR" στις 29/10/10 για τη διαφήμιση του περιοδικού της εκπομπής. Στην απόφαση μειοψήφησε ο κος Στεφανάκης που πρότεινε σύσταση. Το ίδιο ποσό (15.000 ευρώ) επιβλήθηκε για την εκπομπή "ΟΛΑ" στις 11/10/10, για διαφήμιση της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα". Μειοψήφησαν ο πρόεδρος κος Λασκαρίδης και ο κος Στεφανάκης που πρότειναν σύσταση.

Στη συνέχεια, επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Δίκτυο Σερρών για προσβολή προσωπικότητας. Μειοψήφησαν ο κος Τσουράκης που πρότεινε σύσταση. Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε ομόφωνα επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό "Δέλτα Fm" του Νομού Έβρου για υπέρβαση χρόνου δικτύωσης.

Μετά από απόρριψη αιτήσεως επανορθώσεως από τηλεοπτικό σταθμό επιβλήθηκε σύσταση στον τηλεοπτικό σταθμό "MEGA".

Τέλος, μετά από ακρόαση του ραδιοφωνικού σταθμού "ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ", για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με απο
Keywords
Τυχαία Θέματα