Χάος και σήμερα στη Συρία

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά ελεύθερων σκοπευτών ακροβιλισμένων σε κτίρια, στη διάρκεια της κηδείας στο προάστειο της Δαμασκού, Ντούμα, θυμάτων της βίαιης καταστολής χθεσινής διαδήλωσης, ενώ δυο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ανάλογο επεισόδιο κοντά στην Ντεράα, νοτίως της Δαμασκού, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Στην πόλη Ιζράα της νότιας Συρίας, συριακές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους που κατευθυνόταν στον τόπο της κηδείας τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπων που σκοτώθηκαν χθες από τα πυρά αστυνομικών στη διάρκεια διαδήλωσης.
Πάνω από 80 οι νεκροί στις
χθεσινές διαδηλώσεις
Περισσότεροι από 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίσθηκαν χθες στη Συρία από τα πυρά αστυνομικών στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι εξέφρασαν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θ΄αυξηθεί.

Η Επιτροπή των Μαρτύρων της Επανάστασης της 15ης Μαρτίου, μια ομάδα αγωνιστών που συγκροτήθηκε για να καταγράψει τα θύματα της λαϊκής εξέγερσης, έδωσε στη δημοσιότητα ένα κατάλογο με τα ονόματα 82 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων παιδιά και ηλικιωμένοι.

Η επιτροπή τονίζει ότι προβαίνει σε επαληθεύσεις κυρίως στη Λατάκεια, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας 350χλμ βορειοδυτικά της Δαμασκού όπου "τα θύματα ίσως είναι περισσότερα".

Μια άλλη ομάδα υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 92.

Η Επιτροπή των Μαρτύρων της Επανάστασης της 15ης Μαρτίου κάνει λόγο για "εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενους" και κατηγορεί τις αρχές ότι " εξαφανίζουν τις σορούς θυμάτων και ότι τρομοκρατούν και απειλούν τις οικογένειές τους".

Η χθεσινή ήταν από τις αιματηρότερες ημέρες από τις 15 Μαρτίου.

Στις 23 Μαρτίου, πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Ντεράα, νοτίως της Δαμασκού, από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.
Συνθήματα κατά του καθεστώτος στις κηδείες θυμάτων
Δεκάδες χιλιάδες Σύροι φωνάζοντας συνθήματα κατά του καθεστώτος συμμετείχαν σήμερα στην κηδεία δεκάδων ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη διάρκεια των πιο αιματηρών διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στη χώρα, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Κηδείες πραγματοποιήθηκαν στη Δαμασκό και σε τουλάχιστον ένα από τα προάστειά της καθώς και στο χωριό Ιζράα, στο νότιο τμήμα της χώρας.
Ο Μπαν καταδίκασε την "επαναλαμβανόμενη βία"
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν καταδίκασε χθες την "επαναλαμβανόμενη βία" που ασκούν οι συριακές αρχές σε ανθρώπους που διαδηλώνουν ειρηνικά, μετά το θάνατο την ίδια ημέρα περισσότερων από 70 ατόμων κατά τη διάλυση μεγάλων διαδηλώσεων από τις δυνάμεις της τάξης στη χώρα αυτή.

"Ο γενικός γραμματέας καταδικάζει την επαναλαμβανόμενη βία που ασκείται κατά των ανθρώπων που διαδηλώνουν ειρηνικά στη Συρία,
Keywords
Τυχαία Θέματα