Χατζηδάκης: Όλες οι προβλέψεις της κυβέρνησης έχουν πέσει έξω

«Όλες οι προβλέψεις της κυβέρνησης έχουν πέσει έξω», τόνισε ο τομεάρχης της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο πρώην Υπουργός σημείωσε ότι «είναι βέβαιο πως πράγματι ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Όλες οι προβλέψεις της κυβέρνησης, σε σχέση με το μνημόνιο, έχουν πέσει έξω. Η ανεργία είναι στο 14%, το έλλειμμα ξέφυγε από τις προβλέψεις, ο προϋπολογισμός
έχει πολλές μαύρες τρύπες, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οδηγούμαστε σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, κυρίως γιατί δεν έχει δοθεί η έμφαση που πρέπει στην ανάπτυξη. Όσο μεγαλώνει η ύφεση, τόσο μεγαλώνει το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ και έτσι η προσπάθεια γίνεται Σισύφεια».

Τόνισε πως χρειάζεται κινητοποίηση για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και πρότεινε τον ορισμό αρμόδιου υπουργού, λέγοντας:

«Αν δεν υπάρξει άμεση κινητοποίηση σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε να υπάρχει αυτή η κινητοποίηση. Θα έπρεπε να τοποθετηθεί κάποιος Υπουργός Αποκρατικοποιήσεων, που θα αναλάβει να συντονίσει όλη αυτή την προσπάθεια».
Keywords
Τυχαία Θέματα