"Χρυσή Αυγή" - Αλήθειες και Ψέμματα



Γράφει ο Χρήστος Η. Χαλαζιάς

Ο Γεώργιος Παπανδρέου θέλοντας να χαρακτηρίσει την δράση του Γεώργιου Γρίβα «Διγενή» στην Κύπρο είπε την κουβέντα που όλοι την χρησιμοποιούν σήμερα για την νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. « Εδοξάστη κρυπτόμενος». Αυτή την τακτική
ακολούθησε και η Χρυσή Αυγή.
Το κοινοβουλευτικά κόμματα την αγνοούσαν ως ότου είδαν την δημοσκοπική της άνοδο τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούσαν να την αγνοήσουν ή να ψελλίζουν κάπου, κάπου τον τίτλος της. Στις καταγγελίες ότι δεν την καλούσαν τα διαπλεκόμμενα μέσα ενημέρωσης δεν μας είπαν ότι δεν πήγαιναν αυτοί. Άλλωστε ο επικεφαλής είχε δηλώσει σε διαπλεκόμμενο κανάλι! ότι δεν θα πάει σε κανένα μέσω ενημέρωσης ως διαμαρτυρία. Την επόμενη των εκλογών οι πραγματικές μάσκες έπεσαν και η οργάνωσης αυτή έδειξε το πρόσωπο της με την στρατιωτικού ύφους συμπεριφορά της απέναντι στους λειτουργούς της ενημέρωσης.
Από τότε αν εξαιρέσουμε την εφημερίδα «Έθνος» που πρώτη αποκάλυψε μια από τις σκοτεινές της πλευρές. Έκτοτε με απόλυτη φυσικότητα τα κανάλια προσκαλούν κατά μόνας στελέχη αυτής της οργάνωσης και αναπτύσσουν ένα μονόλογο χωρίς να υπάρχει ο αντίλογος. Μέσα από αυτό τον μονόλογο ακούγονται μια σειρά από ανακρίβειες, τις όποιες ίσως λόγω άγνοια δεν τις επισημαίνουν οι οικοδεσπότες.
Θα σταχυολογήσουμε ορισμένες από τις ανακρίβειες που μας λένε για να αποφύγουν την πραγματικότητα όπως και τα παρακάτω : ότι δεν αναγνωρίζουν το Περιοδικό «Χρυσή Αυγή». Το έντυπο αυτό ήταν μέχρι πρότινος το κεντρικό τους μηνιαίο έντυπο, που εξέφραζε τις θέσεις τους, ώσπου από περιοδικό μετατράπηκε σε εβδομαδιαία εφημερίδα.
Στο περιοδικό της ιδεολογικής τους καθοδήγησης αναφέρονται και οι βασικοί στόχοι τους, που δεν έχουν ουσιαστικά καμιά σχέση όχι με τον πατριωτισμό αλλά ούτε καν με τον εθνικισμό και τη δημοκρατία που επικαλούνται. «« Η δημοκρατία είναι και αυτή από τις μεγαλύτερες απάτες του συστήματα. Χρησιμοποιώντας μια λέξη από την Αρχαία μας ιστορία ισχυρίζεται πως με την τυραννία των κομμάτων οι πολίτες απολαμβάνουν την ελευθερία. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Τα κόμματα δεν είναι τίποτα άλλο από όργανα της κεφαλαιοκρατίας, που με ψεύτικα συνθήματα και απατηλές υποσχέσεις εξαπατούν και παρασύρουν τον Λαό». ( Περιοδικό Χρυσή ΑΥΓΗ)
Δεύτερον δεν είναι μόνο δυο ή τρία τα εξώφυλλα που υμνούν τους Ναζί εγκληματίες αλλά πολύ περισσότερα, όπως και η αρθρογραφία νεοναζί είναι πλούσια.
Άκουσα σε εκπομπή μεγάλου καναλιού να αρνείται ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής τον χαιρετισμό του Χίτλερ.
«Η γοητεία του Αγκυλωτού Σταυρού, Το μεγαλείο της Μαυροκόκκινης Σημαίας είναι ζωντανό, σήμερα… Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματα μας : HAIL HITLER! (Χρυσή Αυγή τεύχος 13). Και η δικαιολογία του ήταν ότι δεν χαιρετάμε ποτέ τους νεκρούς έτσι, δεν μας είπε όμως γιατί ζητούσε απ[ο τους οπαδούς του τότε να κραυγάσουν για ένα νεκρό;
Μας είπε ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Φυσικά ο πολικαντισμό του δεν έχε
Keywords
Τυχαία Θέματα