Δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα στην Κροατία

Στην έγκριση δανείου, ύψους 150 εκ. ευρώ, για την ανάκαμψη της κροατικής οικονομίας προχώρησε το συμβούλιο διευθυντών της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το δάνειο, είναι το πρώτο από το σύνολο δύο οικονομικών "δράσεων" της Παγκόσμιας Τράπεζας, που στοχεύουν στη στήριξη των προσπαθειών της κροατικής κυβέρνησης για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης της οικονομίας.

Σε ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας
τονίζεται ότι, το ποσό του δανείου θα διατεθεί για την υλοποίηση δράσεων, οι οποίες στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στη δημοσιονομική εξυγίανση, τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, μέσω της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ήδη, οι αρμόδιες αρχές της Κροατίας - προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση - έλαβαν μέτρα για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασίας, με στόχο την ευελιξία της αγοράς.

Ο επικεφαλής του τμήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης και της Βαλτικής, Πίτερ Χάρολντ δήλωσε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ενθαρρύνει τις κροατικές αρχές να επιταχύνουν το ρυθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα