"Δεν θα επιτρέψουμε την αναβίωση της τρομοκρατίας"

Το Ισραήλ "δεν πρόκειται να ανεχτεί τρομοκρατικές επιθέσεις" και "δεν θα επιτρέψει την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας" δήλωσε σήμερα από το Τελ Αβίβ ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αμερικανό ομόλογό του Ρόμπερτ Γκέιτς.

"Θα απαντήσουμε" τόνισε ο κ. Μπαράκ υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ δεν θα φεισθεί" του δικαιώματός του να απαντήσει ακόμα και με τη χρήση όπλων".

Από την πλευρά του ο κ. Γκέιτς χαρακτήρισε τα πρόσφατα γεγονότα, τις ρουκέτες που εξαπολύθηκαν από τη Γάζα κατά του Ισραήλ "αηδιαστική πράξη" και επανέλαβε
ότι "το Ισραήλ έχει το δικαίωμα, όπως όλες οι χώρες, σε αυτοάμυνα".

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο αμερικανός υπουργός Άμυνας τόνισε ότι "είναι τώρα ανάγκη αλλά και ευκαιρία για την δραστηριοποίηση όλων προς την κατεύθυνση της λύσης των δύο κρατών".

Στο μεταξύ δύο ακόμα ρουκέτες τύπου Γκραντ εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα και κτύπησαν στόχους στο νότιο τμήμα του Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές. Η μία ρουκέτα έπεσε στην περιοχή Ρισόν-λε-Ζιόν στο νότιο τμήμα του Τελ Αβίβ και η άλλη στο λιμάνι Ασντότ, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές ασφαλείας και στρατιωτικές πηγές.

Εξαιρετικά θετικό φαινόμενο μακροπρόθεσμα
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ εκτίμησε σήμερα ότι οι εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες είναι "ένα φαινόμενο εξαιρετικά θετικό", αλλά αυτό θα αποδειχθεί "μακροπρόθεσμα".

Το Ισραήλ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό λόγω της αστάθειας στις αραβικές χώρες, αλλά "μακροπρόθεσμα μπορούμε να μιλάμε για ένα φαινόμενο εξαιρετικά θετικό" τόνισε ο κ. Μπαράκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αμερικανό ομόλογό του, Ρόμπερτ Γκέιτς.

Ο κ. Μπαράκ χαρακτήρισε το κύμα των λαϊκών εξεγέρσεων στις αραβικές χώρες "συναρπαστικό και πολύ εντυπωσιακό".
Keywords
Τυχαία Θέματα