Δηλώσεις Ραγκούση στον ιταλικό Τύπο

Με δηλώσεις, αυτή τη φορά, του υπουργού εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο ιταλικός Τύπος εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την ελληνική επικαιρότητα. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν μικρότερο, αλλά καλύτερο κρατικό μηχανισμό», τονίζει στην εφημερίδα «Λα Στάμπα», ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. Υπογραμμίζει ότι «ένας από τους θεμέλιους λίθους της μεταρρύθμισης
είναι ο Καλλικράτης, που, βαθμιαία, θα εισάγει μία νέα αρχιτεκτονική στην κυβέρνηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Επιπλέον, για τη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση ο κ. Ραγκούσης εστιάζει στο diaygeia.gov.gr, όπου αναρτώνται όλες οι δαπάνες των διαφόρων διοικήσεων. «Είναι μέρος της απόλυτης υποχρέωσης για μεγαλύτερη διαφάνεια, που επιβάλαμε στον εαυτό μας. Ανάμεσα στο 2010 και στο 2011 οι τοπικές αυτοδιοικήσεις θα εξοικονομήσουν, έτσι, 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ», υπογραμμίζει.

Ο υπεύθυνος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ιταλία, Αρρίγκο Σάντουν, πάντως, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, τόνισε ότι «οι Ελλάδα επιτέλεσε σημαντικές προόδους, με ένα φιλόδοξο και δύσκολο πρόγραμμα. Για να ξεπερασθεί, όμως, το κλίμα αβεβαιότητας, ορισμένα σχέδια, όπως εκείνο των ιδιωτικοποιήσεων, θα πρέπει να τύχουν ουσιαστικότερης εφαρμογής».
Keywords
Τυχαία Θέματα