Διπλή ήττα των «προεδρικών» στην συνέλευση της ΕΣΗΕΑ

SYNTRIMIA GO HOME

Σε διπλή ήττα του συστήματος Τρίμη-Αριστεριστών και της δεξιάς γενικής γραμματέως που είναι μαζί τους, κατέληξε η έκτακτη γενική …..συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ, που η πραγματοποίηση της κινήθηκε στις παρυφές της νομιμότητας. Εξάλλου έτσι όπως κηρύχθηκε αλλά και ως διαδικασία , , δεν είχε ούτε την απαιτούμενη απαρτία αφού σε σύνολο 5500 εγγεγραμμένων μελών,έπρεπε σύμφωνα με το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΌ να έχουν υπογράψει και να παρίστανται τουλάχιστον 1500 ταμειακά εντάξει. Στο Κάραβελ
δεν ήταν ούτε 1200 και ουδείς γνωρίζει πόσοι είχαν καταβάλει συνδρομή ή τις είχαν αποδώσει οι εργοδότες( σύμφωνα με τον Ν1264/82) κλπ.

Αυτό υπογράμισαν και στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την περασμένη Παρασκευή , οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ, Δημήτρης Τσαλαπάτης και Μαρία Γκίκα επισημαίνοντας ότι υπάρχει ΉΔΗ από τους χειρισμούς αλλά βασικά από το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ζήτημα νομιμοποίησης του προέδρου και της θλιβερής αυτής παρέας , μετά το προχθεσινό φιάσκο και δεν μπορούν να παριστάνουν το προεδρείο.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία της…συνέλευσης έστω και όπως έγινε , ήταν διάχυτη η αγωνία και τα συσσωρευμένα εκρηκτικά προβλήματα του κλάδου, με τις απολύσεις, τις περικοπές, την ανεργία και τα λουκέτα αλλά και για την λειτουργία της Ενωσης.

Αποτέλεσμα-μομφή για το προεδρείο

Η «συνέλευση» όμως και η ψηφοφορία, , παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες και την τεράστια κινητοποίηση της πλευράς , αριστεριστών και άλλων ΟΔΗΓΗΣΕ ΑΥΘΌΡΜΗΤΑ σε αποτέλεσμα –μομφή για αυτούς που κρατάνε όπως –όπως,τις καρέκλες του προεδρείου και έχουν ακεραία την ευθύνη για δεκάδες τυφλές απεργίες που γίνονται παράνομα, και χωρίς αποτέλεσμα, όπως κατήγγειλε στη συνεδρίαση της Παρασκευής και ή α΄αντιπρόεδρος.

Στη συνέλευση κατατέθηκαν 9 προτάσεις-ψηφίσματα ,ανάμεσα τους και κείμενο για διαγραφή των συνταξιούχων και την έξωση τους από τον ΕΔΟΕΑΠ . Αυτή όμως πνίγηκε εντέχνως από το προεδρείο για να μην ξεσηκωθούν αντιδράσεις και για αυτούς τους λαγούς του Λοβέρδου.

Την πάτησε και ο Ψυχάρης

Οι υπόλοιπες προτάσεις ,συμμαζεύτηκαν σε μυστική διαδικασία, κεκλεισμένων των θυρών, δυο μέρες αργότερα, από τη γενική γραμματέα, δήθεν….. εγκρίθηκαν από 4 παρόντα μέλη του ΔΣ ( 3 δήλωσαν απόντες στη συνεδρίαση και δεν υπήρξε ουτε απαρτία , αφού γι αυτό χρειάζονται 6 σους11) και αφού «κωδικοποιήθηκαν» αυθημερόν και στο λάχα-λάχα από νομικούς, προέκυψαν 3 κείμενα:

-το ένα (ΠΡΟΤΑΣΗ Ι) της ομάδας Τρίμη που πρότεινε απεργίες διαρκείας και προσφυγή στον ΟΜΕΔ , ώστε με μια διαιτητική απόφαση να νομιμοποιηθούν οι απολύσεις που έχουν γίνει και να εγκριθούν οι μειώσεις μισθών που έχουν γίνει, μήπως και δεν τις φορτωθεί αυτός. Δηλαδή ότι θέλουν και ότι κάνουν τα αφεντικά , με βούλα της διαιτησίας για να την βγάλει καθαρή το προεδρείο τη παρακμής.

-το άλλο ( ΠΡΟΤΑΣΗ 2) της παράταξης του ΚΚΕ , με κλασικό απεργιακό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και πρώτο μισθού 1400 ευρώ, την ώρα που η τυποεκδοτική έχ
Keywords
Τυχαία Θέματα