Δρούτσας: Βιώσιμες λύσεις μόνον από τις ίδιες τις αραβικές χώρες

Οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, για να είναι βιώσιμη, πρέπει να προέρχεται από τις ίδιες τις αραβικές χώρες, ενώ η ΕΕ θα παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη προς την κατεύθυνση αυτή, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας στην παρέμβασή του, στην κοινή υπουργική σύνοδο Ε.Ε. και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, που πραγματοποιείται σήμερα στο Αμπού Ντάμπι.

«Η Ε.Ε. δεν μπορεί και δεν θέλει να υπαγορεύσει κάποιο πρότυπο μεταρρυθμίσεων»,
υπογράμμισε.

Μιλώντας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπό το φως των πρόσφατων περιφερειακών εξελίξεων, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας τόνισε ότι υπάρχει κοινή αντίληψη μεταξύ των δύο Οργανισμών για τις μεγάλες προκλήσεις, όπως η διατήρηση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η μη διασπορά όπλων μαζικής καταστροφής.

Στην 21η υπουργική σύνοδο συμπροέδρευσαν η Υπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια της ΕΕ Κάθριν Αστον και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, Σεϊχης Αμπντάλα μπιν Ζάγιεντ Αλ-Ναχίαν. Στο Συμβούλιο συμμετέχουν η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, το Κουβέιτ, τα ΗΑΕ και το Ομάν.

Στο περιθώριο της συνόδου, ο κ Δρούτσας θα έχει διμερή επαφή με τον Εμιρατινό ομόλογό του, με τον οποίο θα υπογράψουν συμφωνία για τη σύσταση Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ), με σκοπό την προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα