Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Λίβανο

Δύο άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων στο νότιο Λίβανο, η οποία ξέσπασε με αφορμή παράνομες οικοδομικές δραστηριότητες, δήλωσαν συγκλίνουσες πηγές. "Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από σφαίρες και δύο τραυματίστηκαν", δήλωσε νοσοκομειακή πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών" και άλλοι τραυματίστηκαν στη νότια είσοδο της Τύρου.

"Επεμβήκαμε ρίχνοντας προειδοποιητικά πυρά για
να διαλυθεί η συγκέντρωση κάποιων που διαμαρτύρονταν", σημείωσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα νεαρών πυρπόλησε ένα όχημα της αστυνομίας για να διαμαρτυρηθεί κατά των διαταγών να σταματήσει τις εργασίες του παράνομο εργοτάξιο που βρίσκεται κοντά στη νότια είσοδο της Τύρου.

Εξάλλου το τοπικό δίκτυο LBC μετέδωσε ότι στον τομέα του Ουζάι, στα νότια προάστια της Βηρυττού, που αποτελούν προπύργιο της Χεζμπολάχ, κάτοικοι εμπόδισαν επίσης περίπολο της αστυνομίας να πλησιάσει σε παράνομα εργοτάξια.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει αυτόν το μήνα εκστρατεία κατά της παράνομης ανέγερσης κτιρίων σε περιοχές που ανήκουν στο δημόσιο, ιδιαίτερα στα νότια προάστια της Βηρυττού και το νότιο τμήμα της χώρας, όπου η Χεζμπολάχ ασκεί επίσης μεγάλη επιρροή.

Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν τη Δευτέρα από επίθεση που δέχθηκαν από κατοίκους την ώρα που προσπαθούσαν να κλείσουν παράνομα εργοτάξια σε τομέα των νοτίων προαστίων.

Το φιλοδυτικό στρατόπεδο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι κατηγόρησε το σιιτικό κόμμα, χωρίς να το κατονομάσει, ότι "κλείνει τα μάτια" στην παράνομη οικοδόμηση.

Η Χεζμπολάχ αντέδρασε στις κατηγορίες αυτές σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις της τάξης πρέπει να "πατάξουν με αυστηρότητα" τις παραβιάσεις αυτές.
Keywords
Τυχαία Θέματα