Έφοδος ελεγκτών στον Δήμο Τρίπολης

Ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης παρουσιάστηκαν στο δήμο Τρίπολης προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο ύστερα από εντολή του υπουργού Εσωτερικών, όπως φαίνεται σε σχετικό έγγραφο του δήμου.

Οι ελεγκτές παρέλαβαν από την οικονομική υπηρεσία, όλα τα παραστατικά που αφορούν τα έξοδα που έκανε ο δήμος για τον εορτασμό του Πάσχα κι αποχώρησαν προκειμένου να τα ελέγξουν κι αναμένεται να εκδώσουν το πόρισμά τους.

Να αναφέρουμε ότι ο προϋπολογισμός
για τον εορτασμό του Πάσχα ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία πληρωμών που έχουν δημοσιευθεί στην Διαύγεια, τα έξοδα που πραγματοποιήθηκαν είναι λιγότερα του αρχικού προϋπολογισμού.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης με δηλώσεις του ανέφερε ότι, ΅'όλα έγιναν νόμιμα και με πλήρη διαφάνεια'', συμπληρώνοντας πως, ΅'ο φετινός εορτασμός του Τριπολιτσιώτικου Πάσχα έγινε με οικονομία και τα έξοδα είναι κατά πολύ λιγότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, παρά το γεγονός ότι ο νέος καλλικρατικός δήμος είναι διπλάσιος του παλαιού δήμου σε πληθυσμό και δωδεκαπλάσιος σε έκταση''.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάββας Σαββάκης με έγγραφό του προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, αφού δηλώνει εντυπωσιασμένος για την ταχύτητα των ενεργειών του υπουργού, σχετικά με την διενέργεια του ελέγχου, αναφέρεται στα στοιχεία που εμφανίζει η απογραφή στο δήμο Τρίπολης και υπογραμμίζει, ΅'διαπιστώθηκε ότι οφειλές προς πιστωτές βάσει των εκδοθέντων τιμολογίων, δεν συνοδεύονταν με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των δήμων, με πρωτόκολλα παραλαβής κλπ αξίας χιλιάδων ευρώ''.

Ο αντιδήμαρχος καλεί τον υπουργό, όπως παρενέβη για τον εορτασμό του Πάσχα, να παρέμβει ΅'το συντομότερο δυνατό'' στέλνοντας Ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών και να πραγματοποιήσουν έλεγχο για τις παραπάνω διαπιστώσεις των ορκωτών λογιστών της απογραφής. Όπως επισημαίνει πρέπει ΅να αποδοθούν οι όποιες πειθαρχικές ή άλλες ευθύνες που αναλογούν στον όποιο πρώην αιρετό'', ώστε να μην διαχέονται στην κοινή γνώμη φήμες, ΅περί πληρωμής έργων που δεν εκτελέστηκαν, για «βιομηχανία» έργων με απ' ευθείας αναθέσεις, για μη εμπρόθεσμες ασκήσεις ένδικων μέσων κατά πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων και ότι η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να συγκαλύψει τις διαχειριστικές «αταξίες» πρώην αιρετών''.
Keywords
Τυχαία Θέματα