Εφτασε τα 13 κύπελλα στο Μπάσκετ το "Τριφύλι"

Ο πολυνίκης του θεσμού Παναθηναϊκός νίκησε στην εκπνοή τον Ολυμπιακό με 70-71 στο Ελληνικό κι έφτασε στα 13 Κύπελλα Ελλάδος! Ματσάρα στο παρκέ, «Ουγκάντα» στις εξέδρες.
Οι δύο «αιώνιοι» συναντήθηκαν για 5η συνεχόμενη φορά στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος κι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο θρόνο του. Έπειτα από διάλειμμα δύο
διοργανώσεων η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέκτησε τα σκήπτρα στο θεσμό, όπου είναι κι ο πολυνίκης με 13 κατακτήσεις (σ.σ. έμεινε στις 9 ο Ολυμπιακός).

Για να φτάσει εκεί, χρειάστηκε να βγει απ' τα σκοινιά, όπου ήταν στριμωγμένος, σε μία αναμέτρηση που ξεχώρισε για τη δραματικότητά της και κρίθηκε στην εκπνοή. Κρίμα που η εικόνα στις εξέδρες διέφερε απ' αυτή στο παρκέ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός είναι πιο έμπειρη και με περισσότερες λύσεις ομάδα απ' τον Ολυμπιακό. Κι όμως ο ενθουσιασμός του αντιπάλου να τον αφήσει και πάλι εκτός απονομής. Παρόλα αυτά η ανωτερότητά του φάνηκε έστω και στα σημεία, με τον Ολυμπιακό να μένει με την πίκρα της προσπάθειας, αν κι έδειξε πως, παρότι τώρα χτίζεται, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει. Ή όλα τα παραπάνω ή ένα απλό «κρίθηκε στο σουτ» και ποιες αναλύσεις τώρα...

MVP: Δε χρειάζεται να είναι κανείς ο πρώτος σκόρερ ή πρώτος ριμπάουντερ της αναμέτρησης για να είναι ο πολυτιμότερος. Αρκεί να μιλήσει την κατάλληλη στιγμή. Ο Μάικ Μπατίστ το έκανε στο ακέραιο. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ, που άρχισε ως αμφίβολος την εβδομάδα προετοιμασίας, έκανε δύο καθοριστικά κοψίματα κι έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδος του. Με το σκορ στο 70-70 σταμάτησε στα -39'' το τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη, ενώ, με τις 1/2 βολές του Δημήτρη Διαμαντίδη για το 70-71 να έχουν μεσολαβήσει στα -26'', αλλοίωσε το τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου, που ήταν και το τελευταίο σουτ του τελικού.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Τζόι Ντόρσεϊ έχει προσφέρει πολλά απ' την πρώτη ημέρα παρουσίας του στον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα με τους αντίπαλους ψηλούς και δε βοήθησε. Ο Αμερικανο σέντερ έμπλεξε νωρίς με τα φάουλ (4φ. στο 24'), ενώ ήδη δεν είχε καταφέρει να δώσει τις απαραίτητες λύσεις.

ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Η τρίτη περίοδος δεν έκρινε τα πάντα, αλλά άλ λαξε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να ξεφύγει και με +13 (58-45 στο 29', ενώ ήταν πίσω με 8-19 στο 7') και τον Παναθηναϊκό να καταβάλει αναιμική προσπάθεια να επιστρέψει. Στο τελευταίο λεπτό η διαφορά μειώθησε στους 3 πόντους (58-55 στο 30'), αλλά ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ να ανακτήσει εκ νέου τον έλεγχο (66-57 στο 32' και 68-59 στο 33'). Αλλά ο Παναθηναϊκός είναι... Παναθηναϊκός κι αλίμονο για το όνομά του αν σταματούσε εκεί. Απάντησε με 0-11 σερί και στο 38' προσπέρασε με 68-70! Το σενάριο αναμενόταν δραματικό και δεν έπεσε έξω, αφού η νίκη κρίθηκε κυριολεκτικά στην εκπνοή.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Πέρυσι η τιμή των €75 των εισιτηρίων είχε οδηγήσει στις εξέδρες του Ελληνικού πολλούς φίλους του Ολυμπιακού κι ελάχιστους του Παναθηναϊκού. Φέτος η τιμή ορίστηκε στα -πιο λογικά- €40, το 597+597 μπήκ
Keywords
Τυχαία Θέματα