Έκκληση να μην προκληθούν αναταραχές απηύθυνε ο Ράτκο Μλάντιτς

Ο κατηγορούμενος για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, πρώην στρατιωτικός διοικητής των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς απηύθυνε έκκληση να μην προκληθούν αναταραχές και αιματοχυσία στους δρόμους λόγω της σύλληψής του, δήλωσε ο συνήγορός του, Μίλος Σάλιτς.

Ο κ. Σάλιτς τόνισε ότι η κατάσταση της υγείας του Μλάντιτς είναι αμετάβλητη, ότι παραμένει σε σύγχυση και ζητά τον εξετάσει, εκτός από τους υπόλοιπους γιατρούς και η Σλάβιτσα Τζούκιτς Ντεγιάνοβιτς, η νυν πρόεδρος της Βουλής της
Σερβίας, στέλεχος του Σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία είναι ψυχίατρος.

Ο συνήγορος του Μλάντιτς μετά από δίωρη επίσκεψη στον Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος κρατείται στο κρατητήριο του ειδικού δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου, στο Βελιγράδι, ανήγγειλε ότι θα αποστείλει την έφεση κατά της έκδοσης του κατηγορούμενου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), ταχυδρομικώς πιθανότατα τη Δευτέρα.

Ο κ. Σάλιτς επιβεβαίωσε ότι ο Μλάντιτς ζήτησε να φάει φράουλες και να τοποθετήσουν στο κρατητήριο μία τηλεόραση και ότι εξέφρασε την επιθυμία να τον επισκεφθούν παλιοί φίλοι του, η δημοσιογράφος Λίλιανα Μπουλάτοβιτς και ο Μίτσο Γκρούμπορ.
Keywords
Τυχαία Θέματα