Εκλογές στα επιμελητήρια

Απο σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα τα μέλη των Επαγγελματικων Επιμελητηρίων θα εκλέξουν τις νέες διοικήσεις τους. Πιο κάτω μιλούν υποψήφιοι για την προεδρία.
Γιάννης Ρεκλείτης: Σύγχρονες ιδέες για τους επαγγελματίες

«Στις 3, 4 & 5 Δεκεμβρίου 2011 εκλέγουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Επιμελητήριό μας. Καθήκον όλων είναι να συμμετέχουμε στις εκλογές για να έχουμε ένα ισχυρό επιμελητήριο - όργανο των επαγγελματιών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους».

Αυτό τονίζει σε επιστολή του προς
τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο κ. Γιάννης Ρεκλείτης, επικεφαλής του Συνδυασμού «Επαγγελματική Ανάπτυξη». «Βρισκόμαστε, αναφέρει, στο μέσον μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με άδηλο το αύριο. Η χώρα μας, με αφορμή το χρέος, δέχεται τις πιέσεις των δανειστών και τις επιθέσεις των αγορών. Η απειλή πτώχευσης επικρέμεται πάνω μας.

Τώρα χρειαζόμαστε ένα επιμελητήριο μαχητικό, ικανό να βλέπει στο μέλλον, να μας υπερασπίζεται και να προωθεί νέες αναπτυξιακές δραστηριότητες κόντρα στις δύσκολες συνθήκες.

Έχουμε ανάγκη την ανάπτυξη γιατί είναι ο μόνο δρόμος εξόδου από την κρίση και το χρέος. Επιμελητήριο σε συνθήκες κρίσης σημαίνει για μας όργανο συσπείρωσης και αλληλεγγύης για την επιβίωση των επιχειρήσεών μας. Βλέπουμε την κρίση κατάματα και αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες οργανωμένα με το επιμελητήριό μας. Θέλουμε η φωνή μας να ακούγεται. Μόνο ένα επιμελητήριο με σύγχρονες ιδέες και προτάσεις μπορεί να μας εκπροσωπήσει υπεύθυνα και να ακουστεί.»

Ανδρέας Μπεκυράς: Απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας

Με στόχο να ενισχυθεί η «μάχη» επιβίωσης που δίνουν πολλές επιχειρήσεις από τον κλάδο των Προμηθευτών Ορθοπεδικών Υλικών, ο πρόεδρος του συλλόγου - εκπροσώπου των εταιρειών, ΠΑΣΥΠΟΥ, κ. Μπεκυράς Ανδρέας (φωτογραφία) έχει υποβάλει υποψηφιότητα για το Εμπορικό Τμήμα του ΕΒΕΑ στο συνδυασμό «Ενωμένη Επιχειρηματικότητα» υπό τον Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Σημειώνεται πως οι εταιρείες του ΠΑΣΥΠΟΥ είναι όλες μέλη του ΕΒΕΑ και στόχος του κ. Μπεκυρά είναι η συνεργασία με υποδείξεις και παρεμβάσεις για να απενοχοποιηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τόπο μας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να εξοφλούν άμεσα τις υποχρεώσεις τους, διαφορετικά να παρέχουν εγγύηση για να αξιοποιείται ως κάλυμμα χορηγήσεων στις τράπεζες.

Μεταξύ των κύριων διεκδικήσεων είναι και η κατάργηση των μη ανταποδοτικών κρατήσεων υπέρ τρίτων, η ενίσχυση της ρευστότητας, η απλούστευση της διαδικασίας συμμετοχής σε διαγωνισμούς του Δημοσίου κ.ά.

Θάνος Τσαγγάρης: Δουλειά για τις καλύτερες λύσεις

Με εμπειρία 35 ετών στον τομέα της ένδυσης (Incontri) και της υπόδησης (Geox), ο υποψήφιος για το Εμπορικό Τμήμα του ΕΒΕΑ, κ. Θάνος Τσαγγάρης τονίζει ότι γνωρίζει τα προβλήματα σε όλους τους τομείς της αγοράς, την εμπορική πραγματικότητα, όπως είναι διαμορφωμένη τώρα και όπως θα είναι το 2012 και το 2013, υποσχόμενος μαζί με τους συναδέλφους του Εμπορικο
Keywords
Τυχαία Θέματα