Ενίσχυση της εξωστρέφειας για τα αγροτικά προϊόντα

Οι τρόποι ενίσχυσης της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, στους οποίους εντάσσεται και το «Καλάθι των Προϊόντων», ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν την Επιτροπή Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που συνεδρίασε στην Κομοτηνή.

«Πιστεύω ότι έχουμε σχεδιάσει το καλύτερο αναφορικά με τα άτομα που στελεχώνουν την Ομάδα, ώστε να έχουμε τις αποφάσεις εκείνες που θα αναδείξουν τα προϊόντα που πρέπει να επιλέξουμε για το καλάθι, τόσο για
να προσδώσουν προστιθέμενη αξία, όσο και για να βοηθήσουν οικονομικά την περιοχή μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Ούστογλου.

Όπως τονίσθηκε, τα τελικά προϊόντα που θα συμπεριληφθούν στο Καλάθι των Προϊόντων θα επιλεγούν έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Βασικό κριτήριο είναι οι τρεις κατηγορίες των προϊόντων του καλαθιού να έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα, τοπικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά καθώς και επισιτιστικά.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ως εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βασίλης Κόλλιας, ο πρόεδρος του ΟΓΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κώστας Μπούντας, οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, τα Επιμελητήρια και οι Αγροτικές Ενώσεις.

Επίσης στην ίδια συνεδρίαση, αποφασίσθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης στην έκθεση «2ο Agro Quality Festival-ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 13 έως τις 15 Μαΐου.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να γίνει η επιλογή των σημαντικότερων εκθέσεων με θέμα τη γεωργία και τα τρόφιμα προκειμένου να συμμετάσχει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
Keywords
Τυχαία Θέματα