Επεξεργασία σχεδίου νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Με τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση να τονίζει ότι το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποτελεί μέρος της συνολικής κυβερνητικής προσπάθειας για την αλλαγή στο κράτος και σύσσωμη την αντιπολίτευση να καταψηφίζει επί της αρχής του το νομοθέτημα, κρίνοντάς το ανεπαρκές και αόριστο, το νομοσχέδιο εισήχθη προς εξέταση στην αρμόδια Επιτροπή.

«Είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτά που ήδη έχουν γίνει για την πλήρη αξιοκρατία
στις προσλήψεις στο Δημόσιο, την πλήρη εφαρμογή του νόμου για την αξιοκρατική επιλογή των προϊσταμένων, την εφαρμογή του προγράμματος «Διαύγεια» και του Καλλικράτη και πριν από τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση που θα γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Ραγκούσης και τόνισε πως πρόκειται για ένα απολύτως αναγκαίο νομοσχέδιο για την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Ραγκούσης προς την κατεύθυνση περαιτέρω αναδιοργάνωσης της δημόσιας διοίκησης ανακοίνωσε την κατάθεση νομοσχεδίου για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων που θα θέτει τέρμα στην «ατιμωρησία» και θα ωφελεί τους ευσυνείδητους δημόσιους υπάλληλους και επανέλαβε ότι επίκειται το νομοθέτημα για το ενιαίο μισθολόγιο, χαρακτηρίζοντάς το ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για να πάρει μπρος η δημόσια διοίκηση.
Ο υπουργός Εσωτερικών στηλίτευσε την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Ειδικά δε για την ρύθμιση για την αύξηση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων, είπε πως η αρνητική αυτή στάση αποτελεί καθοριστική στιγμή της πολιτικής και κοινωνικής συζήτησης στον τόπο.

Μάλιστα τόνισε ότι ο ίδιος με μεγάλη ένταση θα αναμεταδώσει την είδηση αυτή στον ελληνικό λαό προσθέτοντας, πως «αν οι μικροπολιτικοί υπολογισμοί οδηγούν κάποιους να πιστέψουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν αντίθετη γνώμη στην πλειοψηφία τους, θα εκπλαγούν».
Δήλωσε δε «αιφνιδιασμένος» από την στάση της ΝΔ, μιλώντας για αλλαγή της τακτικής της σε ένα νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα.

Αιτιολογώντας την, επί της αρχής, αρνητική ψήφο της ΝΔ, ο εισηγητής του κόμματος Χρήστος Ζώης είπε πως πρόκειται για ευχολόγιο, ένα νομοθέτημα - φούσκα, μια συρραφή αόριστων και σε πολλές περιπτώσεις αντιφατικών εννοιών, το οποίο μάλιστα ενώ δεν λέει τίποτα είναι και αμετροεπές.
«Δεν μπορείτε να μας ζητάτε συναίνεση, όταν οι ίδιοι δεν παραδέχεστε τι παραλάβατε ή από ποιο σημείο το παραλάβατε.
Εμφανίζεστε σαν μόλις η Πολιτεία να συνειδητοποίησε την ανάγκη για ηλεκτρονική διακυβέρνηση και από αύριο την κάνει πράξη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόταν παρά να συνεχίσετε την προσπάθειά μας για να τα πάτε τα πράγματα παραπέρα, όμως επί 19 μήνες δεν κάνατε απολύτως τίποτα.
Ο νόμος δε για να εφαρμοστεί χρειάζεται 26 υπουργικές αποφάσεις, 6 Προεδρικά Διατάγματα και δύο πράξεις από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων», είπε ο κ. Ζώης απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα.

Ακόμη, καταλόγισε στον υπουργό επικοινωνιακά παιχνίδια επικαλούμενος την πρόβλεψή του ότι με την παράταση του ωραρίου ερ
Keywords
Τυχαία Θέματα