Επιλογές για την Πατρίδα ή τα "ψηφαλάκια";

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Το επόμενο διάστημα, δεν είναι συνηθισμένο. Η Ελλάδα συνολικά και ο καθένας μας ατομικά, θα δοκιμασθούμε δεινά και θα κριθούμε. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τα μικροκομματικά και ψηφοθηρικά παχνίδια κομμάτων και προσώπων - θεμιτά σε άλλες εποχές. Πληροφορούμαι οτι ο Γ.Καρατζαφέρης φλερτάρει με την ιδέα να αποχωρήσει τις επόμενες ημέρες απο το κυβερνητικό σχήμα, ενω παρεμβαίνει και στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ
καλώντας στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εναν εκ των υποψηφίων....της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ! Άπο την άλλη πλευρά ο Α.Σαμαράς φλερτάρει με τις εκλογές "την Ανοιξη"! Ο Γ.Παπανδρέου φλερτάρει με την παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ "μέχρι το καλοκαίρι" όταν πλέον αυτό είναι αδύνατο (όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα). Εντωμεταξύ η χώρα φλερτάρει με το χάος και η γειτονιά μας με τον πόλεμο( τα πολεμικά στρατεύματα στην Μ.Ανατολή, το πετρελαϊκό εμπάργκο στο Ιραν κλπ το υπογραμμίζουν).
Η παραφιλολογία με τη δραχμή είναι ενα εγκληματικό "παιχνίδι" άφρονων σαλτιμπάγκων (γιατί διαφορετικά θα έπρεπε εδω και καιρό η χώρα να είχε ετοιμαστεί).
Τι απαιτείται; Απαιτείται ΥΠΕΥΘΥΝΗ πατριωτική στάση,πέρα απο "ψηφαλάκια" και εγωισμούς. Ο καθένας "στο ύψος του" με την αξιοποίηση ΟΛΩΝ. Εκλογές ΕΑΝ και ΟΤΑΝ αυτό ωφελεί την πατρίδα και το λαό μας. Οταν πολεμάς, ΔΕΝ ψηφίζεις, ούτε κάνεις προεκλογικές εκστρατείες.
ΕΑΝ οι συνθήκες το απαιτήσουν, ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΝΟΜΟΣ που να αναστέλει κάθε άλλη "συνήθη διαδικασία" μέχρι να φτάσουμε σε Συντακτική Εθνοσυνέλευση για ενα νέο κράτος.
Γιατί ή θα αντιληφθούμε οτι είμαστε σε Πόλεμο και έκτακτες συνθήκες και ο λαός μας θέλει να οικοδομήσει οχι τη μιζέρια του, αλλά την ευτυχία του ή όλα τα άλλα είναι "στου κουφού την πόρτα μιας άλλης εποχής μικρών και μοιραίων ανθρώπων".
Ο καθένας ας κάνει τις επιλογές του.
Keywords
Τυχαία Θέματα