ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! Ανοίγει ο δρόμος για το...Επιχειρείν

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΙΖΕΡΙΑ - ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ
Εταιρείες με κεφάλαιο μόλις ενός ευρώ θα μπορούν να ιδρύονται σύντομα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης θα ονομάζονται Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείας και θα διέπονται κατά τα λοιπά από τους όρους λειτουργίας των σημερινών ΕΠΕ. Η νέου τύπου εταιρεία δίνει τη δυνατότητα, σε κάποιον να ανοίξει επιχείρηση, μόνος του ή με συγγενείς
και φίλους, αφού καταβάλλει κάποιος από αυτούς τουλάχιστον 1 ευρώ,ως κεφάλαιο. Ευνοεί κυρίως τη δημιουργία οικογενειακών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.
Ως κεφάλαιο της εταιρίας θα συνυπολογίζεται επιπλέον:
•η εργασία που θα προσφέρει όποιος συμμετέχει •το ακίνητο το οποίο παραχωρεί στην εταιρία κάποιος
•η εγγύηση που παρέχει κάποιος για λήψη δανείων κ.λπ.
Η ευθύνη των μελών της εταιρίας εξαντλείται στο εταιρικό κεφάλαιο που θα έχει συγκεντρωθεί.
Η νέα εταιρεία θα είναι κεφαλαιουχική (εμπορική), η ανάμειξη συμβολαιογράφου θα απαιτείται μόνο σε περιπτώσεις εισφοράς ακινήτων, η ίδρυσή της θα γίνεται μέσω των υπηρεσιών μιας στάσης, ενώ θα είναι κατάλληλη να λειτουργήσει και σε διεθνές περιβάλλον.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ i-R ελπίζοντας οτι πολύ σύντομα θα εχει ψηφιστεί και θα ανοίξει το δρόμο για ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ προωτοβουλίες εχει ως εξης:

Ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρία

Κεφάλαιο Α’ – Γενικές διατάξεις

Άρθρο 1
Βασικά χαρακτηριστικά

1. Η ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρία είναι εταιρία με νομική προσωπικότητα. Με την επιφύλαξη του άρθρου 38, για τις εταιρικές υποχρεώσεις ευθύνεται μόνο η εταιρία με την περιουσία της.

2. Η ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρία είναι εμπορική, ακόμη και αν ο σκοπός της δεν είναι εμπορική επιχείρηση.

3. Η ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρία έχει κεφάλαιο τουλάχιστον ενός (1) ευρώ. Οι εταίροι συμμετέχουν στην εταιρία είτε με κεφαλαιουχικές είτε με εξωκεφαλαιουχικές είτε με εγγυητικές εισφορές, σύμφωνα με τα άρθρα 35 έως 38.

4. Η ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρία μπορεί να είναι μονοπρόσωπη.

Άρθρο 2
Επωνυμία

1. Η επωνυμία της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρίας σχηματίζεται είτε από το όνομα ενός ή περισσότερων εταίρων, είτε από το αντικείμενο της ασκούμενης επιχείρησης. Φανταστική επωνυμία είναι επίσης επιτρεπτή.

2. Στην επωνυμία της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρίας πρέπει να περιέχονται σε κάθε περίπτωση ολογράφως οι λέξεις «ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρία» ή η συντομογραφία «Ι.Κ.Ε.».

3. Ενόσω η εταιρία είναι μονοπρόσωπη, στην επωνυμία της αναγράφονται οι λέξεις
«Μονοπρόσωπη ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρία» ή «Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.». Η ένδειξη αυτή προστίθεται ή αφαιρείται με καταχώριση στο Γ.Ε.ΜΗ, με μέριμνα του μοναδικού εταίρου, χωρίς τροποποίηση του καταστατικού.

4. Η επωνυμία της εταιρίας μπορεί να αποδίδεται ολόκληρη με λατινικούς χαρακτήρες ή σε ξένη γλώσσα. Αν αποδίδεται στην αγγλική γλώσσα, θα πρέπει να περιέχει ολογράφως τις λέξεις «Private Company» ή «P.C.», ενδ
Keywords
Τυχαία Θέματα