Επιθέσεις στη Λιβύη

13:39 - Η απόφαση δεν προβλέπει επιθέσεις δήλωσε ο Λαβρόφ
Η Ρωσία υποστήριξε σήμερα ότι οι επιθέσεις εναντίον των πιστών στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεων ισοδυναμούν με επέμβαση στον εμφύλιο πόλεμο στο πλευρό των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και τόνισε ότι οι επιθέσεις αυτές δεν εγκρίνονται από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. "Θεωρούμε ότι
η επέμβαση του συνασπισμού σε αυτό που στην ουσία είναι ένας εμφύλιος πόλεμος, δεν εγκρίνεται από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο ρώσος υπουργός υπογράμμισε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ψηφίστηκε στις 17 Μαρτίου θέτει ως μοναδικό στόχο την προστασία των λίβυων πολιτών. "Και όμως υπάρχουν πληροφορίες-και κανένας δεν τις διαψεύδει-για επιθέσεις του συνασπισμού εναντίον στρατιωτικών δυνάμεων του Καντάφι, πληροφορίες για υποστήριξη ενεργειών των ενόπλων αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Υπάρχουν σαφείς αντιφάσεις εδώ", τόνισε ο Λαβρόφ.

13:32 - Βομβαρδίστηκε η Μιζουράτα από δυνάμεις του Καντάφι
Δυνάμεις του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν σήμερα την πόλη Μιζουράτα στη δυτική Λιβύη, δήλωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera. Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ακροβολιστεί σε ταράτσες κτηρίων, δήλωσε ο Σάαντουν αλ Μισράτι. Άλλος εκπρόσωπος των εξεγερμένων είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο al Arabiya ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 24 τραυματίστηκαν στις μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του Καντάφι και των αντικαθεστωτικών στην πόλη.
13:26 - Η Τουρκία θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου
Η Τουρκία θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης, η οποία βρίσκεται στα χέρια των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, για να διευκολύνει τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη χώρα αυτή, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. "Συνήφθη συμφωνία (με τις τοπικές αρχές) ώστε η Τουρκία να αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης προκειμένου να διανεμηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια", υπογράμμισε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, πριν αναχωρήσει για επίσκεψη εργασίας στο Ιράκ. Ο τούρκος πρωθυπουργός δε διευκρίνισε πότε η Τουρκία θα αναλάβει την αποστολή αυτήν. Εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο εξήγησε ότι η Τουρκία θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης ύστερα από σχετικό αίτημα των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και ότι θα στείλει εκεί "πολιτικό και τεχνικό προσωπικό" για να διασφαλιστεί η λειτουργία του αεροδρομίου. "Έχει σημειωθεί πρόοδος στις προσπάθειες επαναλειτουργίας του αεροδρομίου", τόνισε ο τούρκος εκπρόσωπος.
13:12 - Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις κατέλαβαν την Ναουαφαλίγια
Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις στην ανατολική Λιβύη κατέλαβαν την πόλη Ναουαφαλίγια προελαύνοντας ακόμα πιο δυτικά προς τη Σύρτη, γενέτειρα του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, μετέδωσε σήμερα το
Keywords
Τυχαία Θέματα