Ερευνα για τα "τεστ παρθενίας"

Ο αιγυπτιακός στρατός, τον οποίο η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί ότι βασάνισε αντικαθεστωτικές διαδηλώτριες και τις ανάγκασε να υποβληθούν σε "τεστ παρθενίας", ανακοίνωσε σήμερα ότι άνοιξε έρευνα για το θέμα.

"Σε σχέση με αυτό που ειπώθηκε και αναπαράχθηκε τελευταία για το βασανισμό νεαρών γυναικών οι οποίες είχαν συλληφθεί επειδή συμμετείχαν σε καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Ταχρίρ από τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων διαβεβαιώνουμε ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για να διαπιστώσουμε την ακρίβεια αυτών των κατηγοριών", ανέφερε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Διεθνής Αμνηστία είχε καταγγείλει την "σοκαριστική" αντιμετώπιση των διαδηλωτριών στην Αίγυπτο, ενώ ανέφερε και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο στρατός τις υπέβαλε σε βασανιστήρια και σε "τεστ παρθενίας".

Η οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο ανέφερε ότι αυτά τα βασανιστήρια έγιναν στις 9 Μαρτίου όταν οι στρατιωτικοί διέλυσαν με τη βία μία διαδήλωση που πραγματοποιούνταν στην πλατεία Ταχρίρ και συνέλαβαν τουλάχιστον 18 γυναίκες.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία οι διαδηλώτριες χτυπήθηκαν, τους έκαναν ηλεκτροσόκ και τις ανάγκασαν να βγάλουν τα ρούχα τους την ώρα που οι στρατιώτες τις τραβούσαν φωτογραφίες, ενώ στη συνέχεια τις ανάγκασαν να υποβληθούν σε "τεστ παρθενίας".
Keywords
Τυχαία Θέματα