Γ. Παπανδρέου: Δεν με νοιάζει το πολιτικό κόστος

Το θάρρος και η θυσία των Καλαβρυτινών είναι η απόδειξη ότι τίποτα δεν μπορεί να κάμψει το κουράγιο των Ελλήνων τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ομιλία του προς τους τοπικούς φορείς των Καλαβρύτων και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα οποία επισκέπτεται από το πρωί, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, μαζί με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Στήβεν Χάρπερ. Ο κ. Παπανδρέου
είπε ότι και σήμερα πρέπει να επιστρατευθεί το ίδιο θάρρος προκειμένου να βγει η χώρα από την βαθιά πολιτική και θεσμική της κρίση της οποίας τα συμπτώματα είναι η κρίση χρέους και ελλειμμάτων. «Είναι κρίση εσωτερική αλλά σε εξαιρετικά δυσμενές διεθνές περιβάλλον» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι σε αυτές τις συνθήκες «χρειάζεται ξανά να συναισθανθούμε όλοι τις ευθύνες μας».

«Απέναντι σε όσους παλεύουν να μην αλλάξει τίποτα παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και βγάζουμε την χώρα από την επιτήρηση», είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι τώρα είναι η ώρα να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «το παλιό σύστημα, των πελατειακών σχέσεων, της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, αντιστέκεται παντού», τόνισε ότι η μάχη είναι σε πλήρη εξέλιξη και υπογράμμισε ότι «παρά τους πραγματικούς κινδύνους πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας». «Ούτε εγώ, ούτε κανείς στην κυβέρνηση θα κάνει πίσω προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι ο αγώνας και οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και έχουν αποτελέσματα και καλώντας άπαντες «να κλείσουν τα αυτιά τους στις Σειρήνες που λένε ότι ο αγώνας είναι μάταιος».

«Είμαστε στο πρώτο έτος μιας τριετούς προσπάθειας», είπε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος ταυτόχρονα στο χρέος που «μας κληροδότησε η προηγούμενη κατάσταση» με αποτέλεσμα την αναξιοπιστία της χώρας και την ανάγκη προσφυγής της σε «δανεικά χρήματα άλλων λαών που μας επιτρέπουν να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις και να ζούμε με ελλείμματα» και τα οποία η Ελλάδα θα επιστρέψει.

«Πέρυσι ετέθη το δίλημμα «ή βάζουμε πλάτη όλοι και οι εταίροι μας ή οδηγούμαστε στην χρεοκοπία», επιλέξαμε το πρώτο», είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι η χώρα μπορεί να έχει πρωτογενή πλεονάσματα το 2012, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Η ιστορία έχει δείξει ότι ως Έλληνες χάσαμε όταν ήμασταν διχασμένοι, έχει έλθει η ώρα να ξεπεράσουμε τα κομματικά τείχη, «εγώ δεν έχω κανένα ταμπού να δεχθώ οποιαδήποτε πρόταση» που οδηγεί στην επίτευξη των στόχων μας είπε ο πρωθυπουργός.

«Αυτή την στιγμή προέχει η πατρίδα, ούτε εγώ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τα κόμματα, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει η Ελλάδα χρόνια πίσω, θα κάνω το καθήκον μου, δεν με νοιάζει το σαράκι του μικροκομματισμού και το πολιτικό κόστος» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από την αρχή ο ίδιος επιδίωξε την συνεργασία καθώς η χώρα θα βγει πιο γρήγορα από την κρίση με αυτόν τον τρόπο, ενώ αναφερόμενος στην τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον
Keywords
Τυχαία Θέματα