Γιατί "χτυπήθηκε" ο "καραμανλικός κύκλος";

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει σε τμήμα του πολιτικού σκηνικού το συγκλονιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Real News. Η εφημερίδα έφερε στη δημοσιότητα μαρτυρίες, οι οποίες έχουν κατατεθεί στο ΣΔΟΕ στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού. Στο δημοσίευμα αναφέρονται τρία «βαριά ονόματα» των κυβερνήσεων της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2005-2008. Πρόκειται για τον σημερινό Πρόεδρο της
Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος ανακοίνωσε στους αντιπροέδρους ότι τίθεται σε αναστολή η ιδιότητά του και τους ζήτησε να τον αναπληρώσουν, έως ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, και τους πρώην υπουργούς Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη. Σύμφωνα με τις καταθέσεις οι τρεις μετείχαν σε παράνομο πλουτισμό, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εξαγωγή μεγάλων ποσών σε Τράπεζες του εξωτερικού. Συνολικά, σύμφωνα με τις καταθέσεις το ποσό που φέρεται να έχουν ιδιοποιηθεί ανέρχεται σε 10 δις ευρώ. Το δημοσίευμα της εφημερίδας έχει προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις και ανησυχία στην κυβέρνηση, η οποία, επί του παρόντος δεν έχει αντιδράσει, πλην της ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία, ο πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια.
Κανένα άλλο στέλεχος της κυβέρνησης δεν προέβη σε δηλώσεις, ούτε καν ο καθ ύλην αρμόδιος κυβερνητικός εκπρόσωπος, προφανώς ακολουθώντας σχετικές οδηγίες. Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι οι πληροφορίες που διοχετεύονται είτε από την πλευρά κάποιων εκ των τριών είτε ακόμα και από κυβερνητικές πηγές και αναφέρονται στη σκοπιμότητα της διαρροής. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες οι διαρροές έχουν ως στόχο… την υπονόμευση της χώρας και της προσπάθειας που καταβάλει για την αντιμετώπιση της κρίσης. Υποστηρίζουν επίσης ότι κάποιοι έδωσαν επίτηδες τις συγκεκριμένες πληροφορίες για να υπονομεύσουν την ψήφιση από τη Βουλή του πακέτου των 11,5 δις. Οι αφανείς πληροφοριοδότες δεν λένε λέξη για τη σοβαρότητα των καταθέσεων, ούτε ζητούν καν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν συζήτησε καν τη συμμετοχή του Γιώργου Βουλγαράκη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και απέρριψε τη συμμετοχή του Μιχάλη Λιάπη. Συνήθως όταν γίνονται αποκαλύψεις για πολιτικά πρόσωπα και αντιμετωπίζονται ως προσπάθειες υπονόμευσης του έθνους, τότε κάτι δεν πάει καλά. *** Ο κ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε και με τον πρωθυπουργό, αλλά και τους προέδρους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Αμέσως μετά κύκλοι της Ιπποκράτους έλεγαν ότι "πρέπει να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και άμεση διερεύνηση της υπόθεσης" με την προσθήκη "δεν μπορεί να υπάρχει καμία σκιά σε τέτοια θέματα".
Keywords
Τυχαία Θέματα