Γιατί επιτέθηκαν στην "Κοινωνία της Πληροφορίας" (2ο μέρος)

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ - ΜΟΝΟ ΣΤΟ i-R

Καθώς υπάρχει σήμερα συνέχεια στο θέμα της επίθεσης που δέχθηκε η "Κοινωνία της Πληροφορίας" με απάντηση απο το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - και ανταπάντηση απο το zougla.gr - εμείς συνεχίζουμε το 2ο μέρος του ρεπορτάζ μας σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση (και στο τέλος παραθέτουμε και την απάντηση του υπουργείου). Ας πάμε λοιπόν στο τι λέει το δικό μας ρεπορτάζ.
Ο
Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΠ ΑΕ κ. Γιώργος Καλαμαράς ήταν διαχειριστής – διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης στην εταιρεία ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ ΕΠΕ που ιδρύθηκε από τον ίδιο και άλλους το 2007 ως εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών λογισμικού, ενώ παράλληλα ήταν και ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός Πληροφορικής και ηλεκτρονικών υπολογιστών, επάγγελμα το οποίο φυσικά και σταμάτησε να εξασκεί από την ημέρα που ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚτΠ ΑΕ. Στην ίδια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης κατείχε και κατέχει ως σήμερα εταιρικά μερίδια.
Όταν επιλέχθηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΚτΠ ΑΕ μέσω της διαδικασίας του opengov ούτε είχε αποκρύψει τη συμμετοχή του στην εταιρεία ούτε φυσικά τη θέση του ως Διαχειριστή – Διευθυντή, αλλά αντίθετα κρίθηκε και αξιολογήθηκε υπό την ιδιότητά του αυτή που αναφερόταν ρητά στο βιογραφικό του, όπως αντίστοιχα πολλά άλλα στελέχη του ιδιωτικού τομέα που έχουν πληρώσει τεχνοκρατικές θέσεις ευθύνης.
Με την ανάληψη των καθηκόντων ως μέλους του ΔΣ και εν συνεχεία ως Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚτΠ ΑΕ, ο κ. Καλαμαράς παραιτήθηκε ως όφειλε θεσμικά από την θέση του Διευθυντή – Διαχειριστή στην εταιρεία ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ ΕΠΕ λόγω του πραγματικού ασυμβίβαστου. Δεν υπήρχε υποχρέωση κατά το νόμο να εκχωρήσει τα εταιρικά του μερίδια κάτι που είχε δηλώσει και προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας που τον εξέλεξε ως Διευθύνοντα Σύμβουλο. Ούτως ή άλλως και να υπήρχε, αυτή η υποχρέωση και η πώληση των μεριδίων που κατείχε στην ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ ΕΠΕ θα μπορούσε να είναι εντέλει προσχηματική. Είχε δηλώσει δε, ο κ. Καλαμαράς ότι δεν θα αποδεχόταν την θέση αν υπήρχε νομικό κώλυμα με την κατοχή εταιρικών μεριδίων στην εταιρεία ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ ΕΠΕ.
Από την άλλη, η εταιρεία ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ ΕΠΕ αποτελεί μια πολύ μικρή επιχείρηση με χαμηλό κύκλο εργασιών και διαρκώς μειούμενο λόγω της κρίσης, που παρέχει αποκλειστικά εξειδικευμένες υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού ειδικά σε θέματα πολυμέσων και τεκμηρίωσης – ανάδειξης πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου. Διαθέτει δε μόλις 3 άτομα προσωπικό και συνεργάζεται κατά περίπτωση με ελεύθερους επαγγελματίες επιστήμονες πληροφορικής για να καλύψει μεταβλητές ανάγκες έργων και εργασιών που αναλαμβάνει.
Μετά την αποχώρηση του κ. Καλαμαρά από την θέση του Διευθυντή (Μάιος 2010) η ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ ΕΠΕ συνέχισε να λειτουργεί υπό την Διεύθυνση άλλου εταίρου – διαχειριστή για να καλύπτει υφιστάμενες και ανειλημμένες υποχρεώσεις σε έργα και να φέρνει σε πέρας έργα και δουλειές που είχε αναλάβει συμβατικά είτε ως εργολάβος είτε ως υπεργολάβος πριν από τον 4/2
Keywords
Τυχαία Θέματα