Γ.Παπανδρέου: Οι Τράπεζες θα γίνουν κρατικές...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ "ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ" ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε (συμφωνησε και ο Ε.Βενιζέλος) στην κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ οτι η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών θα γίνει με κοινές μετοχές και με ανοιχτή διαπραγμάτευση. Ο υπουργός Οικονομικών
είπε ότι επ΄αυτού καλούνται να αποφασίσουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και να πείσουν τους εταίρους ότι αυτή είναι η σωστή λύση. Αυτό βέβαια θα κριθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έως την Κυριακή.
Στην ομιλία του στην ΚΟ ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ υποστήριξε ότι η διαδικασία της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών πρέπει να γίνει με κοινές και όχι προνομιούχες μετοχές ο οποίος χειροκροτήθηκε στο σημείο αυτό από μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας.
Η πρόταση συτή του Γ. Παπανδρέου ουσιασικά σημαίνει την κρατικοποίηση των τραπεζών και αναμένεται ότι θα αποτελέσει κρίσιμη πολιτική παράμετρο στις εσωκομματικές εξελίξεις.

«Το κούρεμα θα γίνει με κοινές και όχι με προνομιούχες μετοχές».

Νωρίτερα είπε πως «η ευνομία και η αυτονομία της πολιτικής από τα πάσης φύσεως συμφεροντα. Προσωπικές διαφορές δεν έχω με κανέναν. Αλλά δεν σκύβω το κεφάλι σε κανέναν. Εγώ μαριονέτα δεν υπήρξα ποτέ. Οτι και να γίνει όσο και να μου κοστίσει. Μετάνοιωσε που δεν προχώρησα από την αρχή στην αλλαγη του εκλογικού νόμου».

«Οι αποφάσεις που θα λάβει η Βουλή τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκινώντας την ομιλία του στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτήρισε γελοιότητες και προσβολή της Ελλάδας την πρόταση για πατρωνία από επιτρόπους.

«Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι την Ελλάδα ανά την υφήλιο» πρόσθεσε και τόνισε ότι αυτό έκανε στην Κόστα Ρίκα, το Ισραήλ και τις Βρυξέλλες.

«Χρειάζεται να δώσουμε την αίσθηση της αυτοπεποίθησης στον ελληνικό λαό. Πρέπει να πείσουμε για την αναγκαία θυσία, κάνοντάς τον συνδημιουργό της αυριανής Ελλάδας» τόνισε.

«Ποτέ δε μίλησα για διεφθαρμένο λαό. Οι έννοιες αυτές για μένα είναι ξένες για μένα» είπε.

«Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι υπερήφανη για το βάρος που σηκώσε και που δεν της αναλογουσε», υπογράμμισε ο κ.Παπανδρέου. «Οι της ΝΔ θα πρέπει να μας ευγνωμονούν γιατί σώζοντας τη χώρα έτυχε να σωθούν και αυτοί από τον πολιτικό αφανισμό» είπε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εμπαίζει τον ελληνικό λαό.

Η ενότητά μας είναι αδήρητη ανάγκη, τόνισε αναφερόμενος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι ενωμένο και συντεταγμένο. Είναι το δικό μας καθήκον. Είμαστε ο πυλώνας σταθερότητας και αλλαγών για τη χώρα» ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι το κόμμα του θα καταθέσει αίτημα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε αναπάντητο κανένα ερώτημα στους πολίτες για το μέγεθος του ελλειμματος του 2009. Τις επόμενες ημέρες θα προτείνουμε εμείς οι ίδιοι την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα».

Ο
Keywords
Τυχαία Θέματα