Γραβιέρα ενός τόνου!

Επτά τόνοι γάλα, τρεις ώρες τυροκόμηση και μια καλή μεγάλη παρέα, που γλέντησε μέχρι πρωίας, δείχνουν πως η συνεργασία και η αποφασιστικότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά όλων όσοι οργανώνουν τη Γιορτή Βοσκού και Τυριού που πραγματοποιείται, κάθε Ιούλιο, τα τελευταία 4 χρόνια, από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ζωνιανών Μυλοποτάμου.

Στο πλαίσιο αυτό, από χθες μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα, παρασκευάστηκε ένα τυρί τύπου Γραβιέρα, το οποίο θα αποτελέσει την αφορμή η περιοχή και οι κτηνοτρόφοι της να μπουν στο Βιβλίο Γκίνες.

Πρόκειται για ένα κεφάλι τυρί πάνω από
έναν τόνο, για το οποίο χρειάστηκαν 7 τόνοι πρόβειο γάλα, τρεις ώρες τυροκόμησης και μια μάζωξη ορεσίβιων κρητικών, στο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου, που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ζωνιανών, Γιάννης Παρασύρης, η τυροκόμηση έγινε με επιτυχία, το γάλα προσφέρθηκε εξ ολοκλήρου από βοσκούς των Ζωνιανών
Keywords
Τυχαία Θέματα