Η G8 πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα

Οι ηγέτες των χωρών της G8, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Ντοβίλ της βορειοδυτικής Γαλλίας, πρέπει να ζητήσουν το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις περιοχές της αραβικής άνοιξης ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.

"Οι εξεγέρσεις που συγκλόνισαν φέτος τον αραβικό κόσμο αποτελούν σαφή απόδειξη ότι οι λαοί της περιοχής έχουν κουραστεί από το status
quo και θέλουν να δουν την πλήρη αναγνώριση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μάλκολμ Σμαρτ, διευθυντής της ΜΚΟ για την Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική.

"Οι ηγέτες της G8 θα πρέπει να αδράξουν αυτήν την ιστορική ευκαιρία για να εξασφαλίσουν ότι η προστασία και η προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα αποτελεί κεντρικό στοιχείο στις σχέσεις τους με τις κυβερνήσεις της περιοχής", πρόσθεσε.

Η Διεθνής Αμνηστία εκτιμά ότι η καταστολή των κινημάτων στη Βόρεια Αφρική όπως στην Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στο Μπαχρέιν, στην Συρία και στην Υεμένη, αποτελεί την "κορυφή του παγόβουνου", "μία σαφή εικόνα των επαναλαμβανόμενων καταπιέσεων για δεκαετίες".

Η ΜΚΟ κάλεσε τις χώρες της G8 να ασκήσουν πίεση στα κράτη της περιοχής προκειμένου να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους υπέρ της δημοκρατίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα