Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στο πρόγραμμά της

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα επισκεφθεί σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου, στις 12.00, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), όπου θα παρακολουθήσει την παρουσίαση της υπηρεσίας μίας στάσης για την Ίδρυση Επιχείρησης σε Μία Μέρα - Ένα Σημείο.

Την παρουσίαση συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών.
(Ακαδημίας 12, 2ος όροφος).

Ελλάδα είναι προσηλωμένη στο πρόγραμμά της και έχει ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα", τόνισε ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ, στη Βαρσοβία, την περασμένη Πέμπτη. "Δεν παρασυρόμαστε από τις σειρήνες της καταστροφής, που ακούμε κατά καιρούς", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως "βεβαίως υπάρχει η σημαντική αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σ' αυτό τον τομέα".

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Πορτογαλία, επεσήμανε ότι η ΕΕ "έχει αποφασίσει να προστατεύσει το ευρώ με κάθε τρόπο και θέλει να αποτρέψει και αποτρέπει κάθε φημολογία για επερχόμενες χρεοκοπίες", παραπέμποντας στη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης που σήμερα στηρίζει την Ελλάδα και την Ιρλανδία.

Από την πρωτεύουσα της Πολωνίας, η οποία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2011, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, από τη Λιβύη μέχρι και την κρίση της Ευρωζώνης, κάτι που, όπως τόνισε, "δείχνει την ανάγκη και τις δυνατότητες που έχει η Ευρώπη, να δουλεύει συλλογικά για να αντιμετωπίσει μεγάλα θέματα που, από μόνοι μας, ως χώρες, δεν θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε".
Keywords
Τυχαία Θέματα