Η Ελλάδα συμπαρατάσσεται στο "Οχι" της Κύπρου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την απόφαση της κυπριακής Βουλής να απορρίψει το σχέδιο για «κούρεμα» των καταθέσεων.

Ο κ. Σαμαράς του εξέφρασε την συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης ενώ συζήτησαν και τις πιθανές λύσεις την επομένη του κυπριακού «όχι».

Νωρίτερα, ο κ. Αναστασιάδης
επικοινώνησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικοινωνία χαρακτηρίστηκε «γόνιμη και χρήσιμη».

***

Με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης συγκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ «το περήφανο 'όχι' της κυπριακής Βουλής», όπως αναφέρει, στο νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων, αναφέροντας ότι η απόφαση αυτή «δείχνει το δρόμο της πραγματικής διαπραγμάτευσης που δεν διανοήθηκε ποτέ να ακολουθήσει καμία μνημονιακή κυβέρνηση στη χώρα μας».

«Μετά το περήφανο ΟΧΙ της κυπριακής βουλής, οι πιο πιστοί στη στρατηγική της κ. Μέρκελ παραμένουν οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας. Η σημερινή απόφαση της κυπριακής βουλής δείχνει το δρόμο της πραγματικής διαπραγμάτευσης που δεν διανοήθηκε ποτέ να ακολουθήσει καμία μνημονιακή κυβέρνηση στη χώρα μας» αναφέρει συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί εν ψυχρώ την αγωνία της Κύπρου ως μοχλό για την άσκηση φτηνής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Αυτό είναι εθνικά απαράδεκτο», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Οι εξελίξεις στην Κύπρο επισκιάζουν την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα επενδυτικά εργαλεία στην Ολομέλεια της Βουλής. Η αντιπολίτευση χαιρέτησε με ενθουσιασμό την απόφαση της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, ζητώντας μάλιστα την παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για την στάση που κράτησε στο Eurogroup -ενώ η πλειοψηφία δεσμεύτηκε για στήριξη των όποιων μελλοντικών αποφάσεων της Κύπρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα