Η επιστήμη θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μαγειρική του μέλλοντος

Η σωστή αίσθηση της γεύσης και η δημιουργικότητα δεν θα επαρκούν στο μέλλον για να έχουν τα φαγητά την καλύτερη υφή και να είναι πιο νόστιμα, σύμφωνα με αμερικανό ερευνητή. Ο Κεντ Κίρσχενμπάουμ, καθηγητής Χημείας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, προτείνει στους μάγειρες του μέλλοντος να μελετήσουν αυτό που ονομάζει μοριακή γαστρονομία και βασίζεται σε αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών.

Ο Κίρσχενμπάουμ ο οποίος ειδικεύεται στον συγκεκριμένο τομέα έκανε τις δηλώσεις αυτές στην ετήσια συνάντηση
της Εταιρίας Επιστημονικων Επιτευγμάτων στην Ουάσινγκτον.

Ο αμερικανός ειδικός τόνισε πως οι μάγειρες έχουν πλέον αρχίσει να ακούν τους επιστήμονες. Για παράδειγμα αναφέρει την θερμοκρασία στην οποία πρέπει να βράζει το αυγό. Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η θερμοκρασία αυτή πρέπει να είναι ακριβώς 65 βαθμοί Κελσίου και δικαιολογούν την "οδηγία" αυτή λέγοντας ότι κατανοούν καλύτερα το πως αντιδρούν οι πρωτεΐνες των τροφίμων στις διαφορετικές θερμοκρασίες και πως αυ
Keywords
Τυχαία Θέματα